Без хліба та яєць. Котлети всього із 3-х інгредієнтів, будуть текти слинки (фото)
Скільки цікавих фактів ви знаєте про котлети? Ця страва з'явилася у Франції - країні законодавця кулінарії. Однак наші та американські котлети при цьому сильно відрізняються від французьких. Скажімо більше, європейські котлети не схожі на наші та ті, що їдять у США. Чому так вийшло, розповість Дніпровська панорама.
Справа в тому, що котлета спочатку - це смажене м'ясо на кістці. У нашій культурі смажені реберця з кісточкою не прижилися. Тому м'ясо для котлет почали рубати та ліпити з них овальні кульки.
Розкажемо, як приготувати соковиті домашні котлети.
Котлети всього з 3-х інгредієнтів, без хліба та яєць. Смачний домашній рецепт
Інгредієнти для домашніх котлет:
фарш курячий - 800 г;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
картопля - 2 шт.;
сіль - ч. л.;
перець чорний мелений - 13 ч. л.;
паприка - ст. л.;
рослинна олія - 2 ст. л.
Приготування домашніх котлет:
Готуємо інгредієнти, пропускаємо через м'ясорубку цибулю, очищаємо картоплю і натираємо на маленьких різцях терки. Цибулю віджимаємо від зайвої рідини, але цей сік не виливаємо.
Віджимаємо сік із картоплі, змішуємо із соком цибулі. У миску з фаршем викладаємо картопляну та цибульну маси, перемішуємо вручну.
Висипаємо до фаршу сіль, чорний мелений перець, паприку, додаємо олію і знову змішуємо. Якщо фарш вийшов сухим, то сік картоплі та цибулі на розсуд можна додати.
Розігріваємо олію в сковороді, формуємо котлети змоченими у воді руками.
Викладаємо котлети на сковороду, обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки.
Перекладаємо котлети в казан або глибоку сковороду, додаємо 30 г вершкового масла.
Як тільки олія розтопиться, вливаємо 100 мл води. Накриваємо блюдо кришкою та готуємо на повільному вогні 10 хвилин.
Таким чином можна приготувати котлети з трьох інгредієнтів. Класичний спосіб сервірування котлет - з картопляним пюре та салатом.
Нагадаємо, раніше ми писали
Дайте медаль тому, хто вигадав цей рецепт. Неймовірно ніжні котлети можна їсти губами