Більше 60 років тому у Дніпрі відкрився літній цирк: де він знаходився (Фото)

Коли дніпряни проїжджають по вулиці Степана Бандери (колишній вулиці Шмідта), то бачать стару будівлю куполообразної форми. Мало хто знає, особливо з молодшого покоління, що там раніше знаходився цирк. Ще у 1959 році показали останню виставу у приміщенні зруйнованого цирку. А у 1960-1980 роках там діяв перший стаціонарний міський літній цирк, який знаходився навпроти центрального ринку "Озерка". Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

Дніпропетровський літній цирк урочисто відкрили після реконструкції 23 червня 1960 року. Згідно з газетними публікаціями того року, будівля була перебудована лише за 5 місяців.

Проектував перший стаціонарний дніпропетровський цирк (до цього був шапіто) київський архітектор Жуков. Зал для глядачів був обладнаний відкидними театральними кріслами і міг вмістити близько 2000 глядачів. Свого часу багато дніпрян любили проводити там дозвілля.

Будівля була неопалювальна, тому циркові виступи дивилися лише в теплу пору року, в холодну ж пору, в ній працював звіринець. Ажурний металевий купол цирку покрили кількома шарами дерев'яних щитів та прокладок, просочених спеціальним складом.Так було зроблено спеціально для виступів повітряних гімнастів: купол не нагрівається від сонця, а восени не охолоджується. 

Зараз будівля старого цирку належить державі, але знаходиться у занедбаному стані та повільно руйнується.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що музею у Дніпрі передали нові експонати.