Більше 60 років тому у Дніпрі відкрився літній цирк: де він знаходився (Фото)

Коли дніпряни проїжджають по вулиці Степана Бандери (колишній вулиці Шмідта), то бачать стару будівлю куполообразної форми. Мало хто знає, особливо з молодшого покоління, що там раніше знаходився цирк. Ще у 1959 році показали останню виставу у приміщенні зруйнованого цирку. А у 1960-1980 роках там діяв перший стаціонарний міський літній цирк, який знаходився навпроти центрального ринку "Озерка". Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

ljuzh-1110x725-768x502-1-730x523-1

Дніпропетровський літній цирк урочисто відкрили після реконструкції 23 червня 1960 року. Згідно з газетними публікаціями того року, будівля була перебудована лише за 5 місяців.

vor-600x450-1

Проектував перший стаціонарний дніпропетровський цирк (до цього був шапіто) київський архітектор Жуков. Зал для глядачів був обладнаний відкидними театральними кріслами і міг вмістити близько 2000 глядачів. Свого часу багато дніпрян любили проводити там дозвілля.

Будівля була неопалювальна, тому циркові виступи дивилися лише в теплу пору року, в холодну ж пору, в ній працював звіринець. Ажурний металевий купол цирку покрили кількома шарами дерев'яних щитів та прокладок, просочених спеціальним складом.Так було зроблено спеціально для виступів повітряних гімнастів: купол не нагрівається від сонця, а восени не охолоджується. 

zh-25-optimized

Зараз будівля старого цирку належить державі, але знаходиться у занедбаному стані та повільно руйнується.

Старий цирк ДніпроСтарий цирк Дніпро

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що музею у Дніпрі передали нові експонати.