Бісквітний рулет на 8 березня: весняний десерт для коханих

Бісквітний рулет дуже простий у приготуванні. Бісквітний рулет – це не просто десерт, це справжня класика домашньої випічки. Він простий у приготуванні, але завжди актуальний, адже його можна подавати як до святкового столу, так і до чаю з сім'єю. Цей рецепт зможе приготувати чоловік коханій до 8 березня. Записуйте рецепти від Дніпровської порадниці

Для тіста:

Борошно - 1 склянка
Цукор - 1 склянка
Яйця – 5 шт.
Сода – 0,5 ч. ложки
Оцет – 1 десертна ложка

Для крему:

Сир - 200 г
Сметана – 100 г
Джем густий – 100 г

Крім того:

Олія - 1 ч. ложка
Пудра цукрова – за смаком

Приготування:

Увімкнути духовку.
Яйця розбити в миску. Додати цукор.
Яйця збити із цукром.
Погасити соду оцтом, додати миску.
Борошно просіяти, додати миску.
Ретельно перемішати ложкою.
Деко застелити пекарським папером. Змазати маслом.
Вилити тісто на підготовлений лист.
Деко поставити в духовку на середню полицю. Випікати при 200 градусах до золотистості (близько 12-15 хвилин).
Зробити крем. Для цього викласти в миску сир, сметану та густий джем.
Ретельно перемішати. Крем готовий.
Гарячий корж швидко змастити кремом.
Потім швидко згорнути рулетом. Рулет щільно загорнути в рушник, залишити так до повного остигання.
Рулет посипати цукровою пудрою, розрізати порційні шматочки.

Приємного чаювання!

Ще один дуже простий рецепт бісквітного рулету

Інгредієнти:

Для бісквіта:4 яйця
100 г цукру
100 г борошна
1/2 ч. л. розпушувача
1 ванільний цукор

Для начинки:

200 г вареного згущеного молока
100 г вершкового масла

Приготування:

Бісквіт:

Відокремити білки від жовтків.
До білків додати дрібку солі та збити міксером до стійких піків.
До жовтків додати цукор та ванільний цукор, збити до білої пухкої маси.
Додати жовтки до білків, обережно перемішати ложкою.
Просіяти борошно з розпушувачем, додати до яєчної суміші, обережно перемішати.
Вилити тісто на деко, застелене пергаментом.
Випікати в розігрітій до 180°C духовці 15-20 хвилин.
Готовий бісквіт вийняти з духовки, дати йому охолонути.

Начинка:

Згущене молоко з'єднати з розм'якшеним вершковим маслом, збити міксером до однорідної маси.

Збираємо рулет:

Остиглий бісквіт зняти з пергаменту.
Змастити бісквіт начинкою.
За допомогою пергаменту згорнути бісквіт у рулет.
Загорнути рулет у пергамент або харчову плівку, поставити в холодильник на 1-2 години.

Перед подачею:

Зняти з рулету пергамент, нарізати скибочками.

Порада:

Для більш насиченого смаку начинки можна додати до згущеного молока какао-порошок або горіхи.
Рулет можна прикрасити цукровою пудрою, шоколадною глазур'ю або ягодами.
Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали

Торт "Молочна дівчинка": смачний спогад про дитинство