Биті огірки: як приготувати смачну закуску в китайському стилі

Биті огірки - незвичайна китайська закуска, в якій овочі відбиваються кухонним молотком чи чимось іншим. Спробуйте приготувати цю незвичну страву і здивувати гостей та домашніх. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Биті огірки - це освіжаюча пряна закуска зі свіжих овочів, популярна в Китаї та інших азіатських країнах. Для приготування цього салату огірки відбивають кухонним молотком, щоб вони просочилися маринадом. Рекомендується використовувати зірвані з грядки молоді огірочки. Салат можна подавати з ковбасками, шашликом або м'ясною підливою.

 Інгредієнти:

огірки – 500 г.
 Часник - 4 зубчики
 Чилі - за смаком
 рисовий оцет - 2 ст.л.
 соєвий соус - 2 ст.л.
 Цукор – 2 ч.л. з
 Рослинна олія - 2 ст.л.
 Сіль за смаком
 Кунжут – 2 ч.л.
 Кінза - пучок

 Приготування:

  1. Огірки розрізати вздовж навпіл. Дерев'яною качалкою як слід відбити огірки так, щоб вони потріскалися: завдяки тріщинам, що утворилися, маринад миттєво проникне всередину огірків.
  2. Наріжте огірки навскоси шматочками і перекласти салатну миску.
  3. До огірків додати сіль, цукор, оцет, соєвий соус, перемішати. Дати огіркам постояти хвилин 10. Дрібно нарубати часник, кінзу та гострий перець.
  4. Відправити їх у салатник до огірків, додати кунжут, перемішати, заправити росл. олією.

Биті огірки по-китайськи. Простий рецепт

Огірки свіжі - 6 шт.
Перець чилі або інший гострий перець - 1 шт.
Кунжутна або соняшникова олія - 2 ст. л.
Соєвий соус - 2 ст. л.
Цукор - 1 ст. л.
Сіль - 0,5 ч. л.
Яблучний оцет - 2 ст. л.
Кінза свіжа - 3 гілочки.
Кунжут - 1 ч. л.
Часник - 2 зубчики.

Огірки ретельно промити і обсушити. Розрізати огірки уздовж навпіл і викласти в пакет або накрити плівкою. Відбити огірки качалкою або молотком для м'яса так, щоб вони потріскалися. Але не перестарайтеся, щоб овочі не перетворилися в кашу.

Відбиті огірки нарізати по діагоналі великими шматочками. Додати дрібно нарізані часник і перець чилі. Кількість перцю регулюйте за смаком. Додати до огірків нарізану кінзу, кунжутну або соняшникову олію, соєві соус, цукор і оцет. Добре перемішати огірки з маринадом. Залиште огірки в маринаді в холодильнику на 30 хвилин.

Готові биті огірки посипати кунжутом і подавати до м'яса, риби або смажених ковбасок. За бажанням в салат можна додати зелень і горіхи. Зберігати биті огірки слід в закритій скляній банці в холодильнику не більше 3 днів.

Джерепо - УНІАН

Нагадаємо, раніше ми писали

Солона скумбрія, як з диму: простий рецепт для гурманів