Будуть як нові. Як відмити підвіконня від жовтих плям

Білі пластикові підвіконня з часом можуть втрачати свій первозданний блиск і білизну через пил, бруд, жирні плями та інші забруднення. Однак, повернути їм колишню чистоту не так вже й складно. Існує багато ефективних способів очищення пластикових підвіконнь, які можна легко здійснити в домашніх умовах.Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Чому важливо регулярно чистити підвіконня?

Естетика: Чисті підвіконня надають помешканню охайного вигляду.
Гігієна: На підвіконнях накопичується пил і бруд, які можуть бути алергенами. Регулярне прибирання допомагає уникнути цього.
Збереження матеріалу: Регулярне очищення продовжує термін служби пластикових підвіконнь.

Як відмити пластикове підвіконня засобом для миття посуду

Звичайний засіб для миття посуду - гарний варіант, чим відбілити підвіконня. Ця речовина добре видаляє жир, бруд і жовті плями, сліди клею та землі, а також кола від квіткових горщиків. На одне підвіконня знадобиться чверть пляшки миючого засобу та тверда щітка.

Засіб для миття посуду щедро нанесіть на підвіконня і спіньте мокрою губкою, залиште на 10 хвилин. Потім ретельно протріть поверхню губкою. Якщо підвіконня дерев'яне - терти його потрібно вздовж волокон. Після очищення протріть чистою губкою. Поверхня стане білою після 2-3 таких обробок.

Як відмити біле підвіконня перекисом водню

Перекис водороду добре видаляє складні плями, особливо жир. Засіб підходить для прибирання вікна на кухні. Для очищення нанесіть перекис на губку і ретельно протріть підвіконня. Залишіть на 10 хвилин і протріть чистою ганчіркою. Після обробки перекисом обов'язково провітріть кімнату.

Як відмити пластикове підвіконня від плям содою

Сода - гарний варіант, як освітлити старе підвіконня і відмити від жовтих плям, залишків клею, скотчу та будматеріалів. Є два способи застосування соди.

Перший спосіб: розсипте соду рівномірно по підвіконню і протріть губкою, щедро змоченою в оцті. Залишіть спінений розчин на півгодини і промийте чистою ганчіркою.

Другий спосіб: змішайте навпіл соду з пральним порошком. Протріть підвіконня вологою ганчіркою і насипте на вологу поверхню суміш. Залишіть на 2 години. Потім протріть поверхню щіткою.

Як відбілити підвіконня меламіновою губкою

Меламінова губка - це дуже корисна річ у будь-якому будинку, яку рекомендують досвідчені господині. Вона добре очищає будь-які забруднення в будинку, у тому числі бруд на підвіконні. Користуватися нею дуже просто - намочіть меламінову губку у воді та потріть підвіконня до блиску.

Хімічні засоби для очищення підвіконня

Користувачі форумів на своєму досвіді називають такі варіанти, ніж відбілити підвіконня від жовтих плям:

Доместос;
засіб для ванни Силіт;
очищувач для ПВХ;
засіб для очищення екрану комп'ютера;
порошок комет.
Перед застосуванням засобу обов'язково прочитайте інструкцію та надягніть захисні рукавички.

Нагадаємо, раніше ми писали

Позбудьтеся жовтизни: як відмити підвіконня від слідів горщиків