Революція в світі чистоти. Меламінова губка творить дива без мийних засобів

Меламінова губка - диво-губка. У чому її секрети ідеального прибирання без хімії. На вигляд це звичайна губка, але вона творить справжні дива! Без гелів, порошків та інших хімічних засобів вона легко видаляє стійкі забруднення з будь-яких поверхонь, не залишаючи подряпин чи розводів. Що таке меламінова губка, як нею користуватись і чи небезпечна вона, подробиці про все це розповість Дніпровська порадниця

Знайомтеся – меламінова губка, ваша незамінна помічниця у боротьбі за чистоту та затишок у домі!

Секрет меламінової губки

Ця диво-губка складається з мікроскопічних кристалів меламіну, які мають шліфувальні властивості. Саме завдяки цьому вона без зусиль видаляє:

  • Плями жиру
  • Мильний наліт
  • Іржу
  • Вапняний камінь
  • Сліди від фломастерів та маркерів
  • Меламінова губка – універсальний солдат у вашому арсеналі:

мить печку меламиновой губкой

Безпечна для здоров'я:

Не містить хімічних речовин, тому не шкодить шкірі та не викликає алергії.
Ефективна на будь-яких поверхнях: Кахель, дерево, пластик, скло, емаль, метал, гума – меламінова губка впорається з будь-яким завданням.
Не залишає подряпин: Завдяки своїй структурі, губка дбайливо очищає поверхні, не залишаючи жодних пошкоджень.
Економічна: Одна губка може замінити безліч хімічних засобів, що робить її вигідним придбанням.

Меламінова губка – це той товар, який на ринку господарських товарів з'явився відносно недавно, але вже встиг завоювати визнання та величезну популярність. Особлива відмінність меламінових губок полягає в тому, що вони здатні швидко і легко видаляти навіть найстійкіші забруднення з різних видів поверхонь без миючих засобів і докладання неймовірних зусиль. Особливо актуальні меламінові губки для людей, схильних до алергічних реакцій на побутову хімію, крім цього, вважаються економічними, оскільки для збирання не потрібні додаткові кошти.

Які бувають меламінові губки

Меламінові губки випускаються в різних варіаціях - це і всілякі кольори, і розміри, поверхня такої губки може бути, як рівною, так і рифленою.

Така губка повністю складається з меламіну (слабкорозчинного у воді кристала). Виготовляється меламінова губка в лабораторних умовах шляхом спінювання гарячої меламінової смоли, яка після остигання утворюється в досить м'який і пористий матеріал з загостреними кінчиками-кристалами з безліччю дрібних ворсинок на поверхні.

Завдяки такій конструкції, меламінові губки набувають шліфуючих властивостей і здатні з неймовірною швидкістю прибрати складні забруднення у ванній, кухні, вітальні та інших кімнатах. Що найцікавіше, така губка дбайливо відшаровує частинки плям, жиру, мильного нальоту, іржі і так далі, вбирає все це у свої волокна і не залишає на поверхні розлучень. Губка чудово справляється з такими поверхнями, як кахель, дерево, пластик, скло, емаль, метал, гума та не залишає подряпин.

У роботі меламінові губи необхідно трохи змочувати водою.

меламінова губка2

Насправді меламінові губки – це універсальні губки, які використовуються практично у будь-яких побутових прийомах. Губки з меламіну чудово стравлюються зі слідами кулькових ручок, маркерів, олівців та фломастерів, завдяки чому нерідко використовуються при прибиранні дитячих кімнат. Дбайливо прибирати такою губкою можна плями з меблів, зі шпалер, з підлоги.

Не менш добре меламінові губки справляються в душових, туалетах і кухнях, адже без будь-яких зусиль видаляють вапняний і мильний наліт, іржу, гар і кіптяву, старий жир, бруд і пил, що в'ївся.

Так як меламінові губки ідеальні і в очищенні дзеркал і скла, то нерідко застосовуються при миття вікон.

Відмінно позбавляють меламінові губки від старих плям на світлій підошві кросівок та кед, такими кубками можна чистити шкіряні куртки, сумки, ремінці та інші аксесуари зі шкіргалантереї.

меламін

Меламінова губка і авто

Крім цього, меламінові губки активно використовуються і для очищення автомобілів як зовні, так і всередині.

Меламінові губки на вигляд мають схожість з більш звичними поролоновими мочалками, однак, ціна на губки з меламіну трохи вище, але при цьому, використання такої губки, все ж таки, економічніше, так як не потрібно витрачати додаткові кошти на якісні і дорогі миючі засоби. Згідно з відгуками, одна міламінова губка здатна якісно очистити поверхню близько 10 кв.

Якісне очищення - головний плюс даного товару, так як гострі волокна губки проникають у глиб плями і зрізають його. Зазвичай пляма повністю виводиться лише за кілька рухів без сильного натискання.

Меламінова губка обробляє поверхню дуже дбайливо, не завдаючи поверхні жодної шкоди у вигляді подряпин, потертостей або шорсткості.

При терті та контакті з водою губка з меламіну самостійно утворюють невелику кількість піни для активного видалення складних плям.

Структура у меламінової губки пориста, а це означає, що такий вид мочалки здатний самостійно вбирати і утримувати зайву воду і бруд.

Універсальність – ще одна незаперечна перевага меламінової губки, адже мити губкою можна багато поверхонь.

Недоліки меламінової губки:

Недоліків у меламінових губок хоч і небагато, але все ж, вони є. Насамперед це проблеми з жиром, тобто, мається на увазі що при збиранні великої кількості жиру на поверхні пористість губки швидко заб'ється, і меламінова мочалка прийде в непридатність. У такому разі жир краще спершу витерти серветкою.

У процесі прибирання губка поступово може кришитися, а гострі кінчики меламінової губки можуть залишати дрібні ранки на шкірі або дряпати нігті, тому рекомендується працювати тільки в гумових рукавичках.

Правила використання меламінової губки:

Є й певні рекомендації, які допоможуть продовжити термін служби меламінової губки, а процес збирання зробити більш продуктивним:

Викручувати меламінові губи жодним чином не можна – від цього ушкоджується структура, а губка може розламатися. Зайву вологу із губки можна видавити легкими натисканнями пальців.
Якщо Ваша меламінова губка має досить великий розмір, а прибрати потрібно невелику ділянку, то не слід мити повноцінною губкою, краще відрізати маленький шматочок.

Економічне використання меламінової губки 

губка

Для більш економічного використання краще прибирати забруднення куточком меламінної губки, а не відразу всієї робочої поверхнею - так Ви суттєво продовжите термін служби губки, адже в процесі активного використання губка зношується і поступово втрачає свої властивості, що чистять.
Після збирання плям губкою з меламіну рекомендується видалити залишки меламіну з поверхні методом протирання спочатку м'якою вологою тканиною, а потім сухою.

Після закінчення робочого процесу губку з меламіну необхідно промити під проточною водою, дати стекти волозі, висушити та залишити до наступного використання.

меламінова губка

Запобіжні заходи при роботі з меламіновими губками:

мела

Існує думка, що меламінові губки є злегка токсичними, проте, якщо дотримуватись усіх правил безпеки, то такі губки абсолютно безпечні для здоров'я. Важливо дотримуватись таких правил:

Не мити меламіновими губками посуд, кухонні дощечки, ножі та поверхні, які використовуються для приготування та поїдання їжі, а якщо все ж таки з необережності чи іншої причини помили, то такі предмети необхідно добре промити великою кількістю проточної води.

Фрукти мити категорично заборонено

Категорично заборонено використовувати меламінові губки для очищення фруктів, овочів та інших продуктів харчування.

Зберігати меламінові губки в будинку необхідно подалі від домашніх тварин і в місцях, недоступних для дітей. Якщо є підозри, що частинки меламіну потрапили в організм людини або тварини, негайно зверніться за допомогою до лікаря.

Насправді, меламінові губки – це справжній помічник сучасних господарок, що дозволяє суттєво скоротити час збирання та підвищити якість. Якщо дотримуватися всіх запобіжних заходів, правил і рекомендацій щодо застосування, то губки є абсолютно нешкідливими.

мелмел1

Нагадаємо, раніше ми писали

Як швидко помити підлогу до ідеального блиску: поради досвідчених господинь