Будували до Євро-2012: стадіону Дніпро-Арена виповнилося 15 років

Дніпровському стадіону "Дніпро-Арена" 14 вересня виповнилося 15 років. Його будували до Чемпіонату Європи з футболу, який проходив у 2012 році в Україні та Польщі. Раніше він був домашньою ареною ФК "Дніпро", а зараз є домашньою ареною футбольного клубу "Дніпро-1". Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

Колись на місці сучасного стадіону "Дніпро-Арена" за часів Катеринославу було розташоване міське кладовище. Тут у кінці вулиці Воскресенської існувала Свято-Воскресенська церква. Церква була зруйнована комуністами, і тільки старовинна арка ще існувала у радянські часи. У 1940 році тут було побудовано стадіон "Металург", де грав клуб "Сталь". З побудовою у 1967 році стадіону "Метеор" на 35 000 глядачів, матчі на стадіоні "Металург" поступово припинилися до 1978 року. Пізніше, у 90-ті роки, на стадіоні "Металург" з'явився великий речовий ринок.

У 2008 році відбулася урочиста церемонія відкриття футбольного стадіону "Дніпро-Арена" збудованого на місці колишнього "Металурга". Тоді у церемонії взяв участь 3-й Президент України Віктор Ющенко. Будівництво першого в Україні стадіону-новобудови до Євро-2012 тривало з квітня 2005 року. Головним архітектором стадіону є Юрій Серьогін. Але  результаті через недостатню кількість місць, згідно з вимогами УЄФА , вона не змогла стати однією з арен Євро-2012, яке приймали Україна та Польща.

Зараз стадіон є домашньою ареною футбольного клубу "Дніпро-1". А до 2019 року також був домашнім стадіоном легендарного ФК "Дніпро". Місткість стадіону понад 31 000 осіб, розміри поля складають 105 на 70 метрів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що петиція про позбавлення Брежнєва звання "почесний громадянин міста Дніпра" провалилась.