Будували до Євро-2012: стадіону Дніпро-Арена виповнилося 15 років

Дніпровському стадіону "Дніпро-Арена" 14 вересня виповнилося 15 років. Його будували до Чемпіонату Європи з футболу, який проходив у 2012 році в Україні та Польщі. Раніше він був домашньою ареною ФК "Дніпро", а зараз є домашньою ареною футбольного клубу "Дніпро-1". Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

Колись на місці сучасного стадіону "Дніпро-Арена" за часів Катеринославу було розташоване міське кладовище. Тут у кінці вулиці Воскресенської існувала Свято-Воскресенська церква. Церква була зруйнована комуністами, і тільки старовинна арка ще існувала у радянські часи. У 1940 році тут було побудовано стадіон "Металург", де грав клуб "Сталь". З побудовою у 1967 році стадіону "Метеор" на 35 000 глядачів, матчі на стадіоні "Металург" поступово припинилися до 1978 року. Пізніше, у 90-ті роки, на стадіоні "Металург" з'явився великий речовий ринок.

Стадіон Металург

У 2008 році відбулася урочиста церемонія відкриття футбольного стадіону "Дніпро-Арена" збудованого на місці колишнього "Металурга". Тоді у церемонії взяв участь 3-й Президент України Віктор Ющенко. Будівництво першого в Україні стадіону-новобудови до Євро-2012 тривало з квітня 2005 року. Головним архітектором стадіону є Юрій Серьогін. Але  результаті через недостатню кількість місць, згідно з вимогами УЄФА , вона не змогла стати однією з арен Євро-2012, яке приймали Україна та Польща.

Dnipro_Arena

Зараз стадіон є домашньою ареною футбольного клубу "Дніпро-1". А до 2019 року також був домашнім стадіоном легендарного ФК "Дніпро". Місткість стадіону понад 31 000 осіб, розміри поля складають 105 на 70 метрів.

800px-Dnipro_Arena-Ticket_office

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що петиція про позбавлення Брежнєва звання "почесний громадянин міста Дніпра" провалилась.