Булгур з овочами: заряд енергії на весь день

Поєднання корисних злаків та свіжих овочів – це справжнє джерело енергії. Цей рецепт булгуру – ідеальний вибір для тих, хто стежить за своїм здоров’ям та прагне збалансованого харчування, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Булгур — 1/2 склянки.
Морква — 70 - 80 г.
Цибуля — 1/4 шт.
Горох та кукурудза — по 70 г.
Солодкий перець — 1/2 шт.
Вершкове масло — 10 г.
Сіль.
Рослинна або вершкова олія (для смаження).

Приготування

  1. Нарізаємо цибулю, моркву, перець. Обсмажуємо цибулю та моркву на середньому вогні 1-2 хвилини.
  2. Додаємо перець, через 1-2 хвилини додаємо булгур. Заливаємо все гарячою водою, накриваємо кришкою, тушкуємо 5-7 хвилин.
  3. Додаємо горох та кукурудзу, при необхідності додаємо ще трохи води. Тушкуємо приблизно 10 хвилин під кришкою до готовності булгуру. Додаємо вершкове масло, сіль.

Також раніше ми писали Смачна консервація своїми руками: готуємо гострий соус "Паприкаш"