Буряк, яблуко та морква. Здоровий рецепт допоможе відновитись після новорічних свят

Ви не додаєте в овочевий салат яблуко? То робите велику помилку! Спробуйте приготувати салат за цим рецептом, і переконані, вам дуже сподобається. 

При приготуванні салатів багато хто забуває використовувати яблуко. Воно найчастіше відмінно замінює свіжі огірки, які взимку коштують дорого, та й не завжди кожному по кишені. А саме яблуко додає свіжої нотки до страви. Виходить смачно та корисно.

Чому люди не використовують цю пораду? Більшість боїться, що поєднання фруктів та овочів буде програшним. Хтось вважає, що яблуко не поєднується із майонезом. Не дивуйтесь, навіть у відомий салат Оселедець під Шубою можна сміло додати яблуко! А ось яблуко обирайте за бажанням. Завдяки його смаку можна досягти легкої солодкої страви або кислинки. Це вже залежить від сорту яблука.

Експериментуйте з яблуком і матимете неперевершений результат! Головне - не перебільшувати!

Інгредієнти для вітамінного салату:

буряк варений, можна і сирий - 3 шт.;
яблука - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
лимонний сік.

Інгредієнти для заправки:

винний оцет - 60 мл;
мед - 1/2 ст. л.;
гірчиця - 1 ч.л.;
оливкова олія - 30 мл;
сіль - ½ ч.л.
Інгредієнти для гарніру:

насіння конопель;
пластівці кіноа;
грецькі горіхи;
петрушки.

Приготування вітамінного салату:

Натираємо на великій тертці очищену моркву, яблука та варену очищену моркву, змішуємо в одній мисці. Поливаємо овочеву масу соком лимона.

Для заправки змішуємо винний оцет з медом, гірчицею, оливковою олією та сіллю.

Заправляємо суміш цим соусом і перемішуємо.

Посипаємо салат насінням конопель і пластівцями кіноа. Подрібнюємо волоські горіхи і посипаємо ними салат, прикрашаємо петрушкою.
Цей вітамінний салат підходить навіть на свято. Відмінна альтернатива для людей, які не вживають майонезу.