Це геніально! Потрібні борошно, майонез і кип'яток - коржі без дріжджів
Готуємо смачні, хрусткі, пухирчасті смажені коржі на сковороді. Коржі чудово підходять до чаю на перекус або можна використовувати замість хліба з супом, борщем. Коржі на майонезі без дріжджів готуються з найдоступніших інгредієнтів, які завжди є на будь-якій кухні, пише Дніпровська панорама.
Складові:
- Майонез - 3 ст. л
- Крутий окріп - 250 мл
- Сіль - 1 ч. л
- Сода - ½ ч. л
- Цукор пісок - 2 ч.л
- Борошно пшеничне - 550-600 гр
- Масло рослинне для смаження.
Приготування:
У глибоку миску кладемо майонез. Додаємо сіль, соду, цукор і вливаємо окроп. Швидко перемішуємо.
Всипаємо частинами борошно, що просіює, і замішуємо м'яке еластичне тісто спочатку ложкою, а потім руками, коли воно трохи охолоне. Примішане тісто прикриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин.
Тісто ділимо на 12 частин і кожен шматочок підкочуємо в кульку. Прикриваємо тісто харчовою плівкою та залишаємо ще на 10 хвилин.
Кожен шматочок тіста розгортаємо в пласт завтовшки 2-3 мм. Обсмажуємо на розпеченій сковороді з невеликою кількістю олії. Смажимо на середньому вогні до золотистого кольору із двох сторін.
Готові коржі знімаємо на паперовий рушник і можна відразу подавати до столу. Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали: Ідеальне поєднання. Салат, який мільйони людей будуть готувати на Новий рік