Це геніально! Потрібні борошно, майонез і кип'яток - коржі без дріжджів

Готуємо смачні, хрусткі, пухирчасті смажені коржі на сковороді. Коржі чудово підходять до чаю на перекус або можна використовувати замість хліба з супом, борщем. Коржі на майонезі без дріжджів готуються з найдоступніших інгредієнтів, які завжди є на будь-якій кухні, пише Дніпровська панорама.

Складові:

  • Майонез - 3 ст. л
  • Крутий окріп - 250 мл
  • Сіль - 1 ч. л
  • Сода - ½ ч. л
  • Цукор пісок - 2 ч.л
  • Борошно пшеничне - 550-600 гр
  • Масло рослинне для смаження.

коржі

Приготування:

У глибоку миску кладемо майонез. Додаємо сіль, соду, цукор і вливаємо окроп. Швидко перемішуємо.

Всипаємо частинами борошно, що просіює, і замішуємо м'яке еластичне тісто спочатку ложкою, а потім руками, коли воно трохи охолоне. Примішане тісто прикриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин.

Тісто ділимо на 12 частин і кожен шматочок підкочуємо в кульку. Прикриваємо тісто харчовою плівкою та залишаємо ще на 10 хвилин.

Кожен шматочок тіста розгортаємо в пласт завтовшки 2-3 мм. Обсмажуємо на розпеченій сковороді з невеликою кількістю олії. Смажимо на середньому вогні до золотистого кольору із двох сторін.

Готові коржі знімаємо на паперовий рушник і можна відразу подавати до столу. Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали: Ідеальне поєднання. Салат, який мільйони людей будуть готувати на Новий рік