Це щось незвичне: як приготувати смажене варення з полуниці на зиму

Літо – найкраща пора року, адже тільки в цей час є така величезна різноманітність фруктів та ягід. З них можна приготувати оригінальні десерти, наприклад, сирні ватрушки з полуничною начинкою, або якщо ви хочете насолоджуватися ними і через півроку, зробити прості заготовки. Фуд-блогер Таня Акопян на своїй сторінці в соцмережі Instagram поділилася простим рецептом смаженого варення з полуниці на зиму, повідомляє Дніпровська порадниця.

Підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовці. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Полуницю промиваємо в проточній воді, очищаємо від плодоніжок.

На сковороду викладаємо промиті ягоди та зверху висипаємо на них цукор.

Перемішуємо і чекаємо, доки ягоди не пустять сік, весь час перемішуємо дерев'яною лопаткою.

Тримаємо полуницю на вогні кілька хвилин, щоб варення не було дуже густим. Якщо потрібна інша консистенція, можна готувати і довше. Завдяки такому способу ягоди не втрачають свого гарного кольору.

Потім розливаємо варення у підготовлені банки та закриваємо стерильними кришками. Перевертаємо банки догори дном до повного охолодження. Також можна накрити махровим рушником або ковдрою.

Також раніше ми писали Як приготувати вишневу наливку. Секрети приготування та кілька рецептів