Цей сніданок полюбляють в багатьох країнах. Смачна страва з яєць шакшука

Завжди ставиш собі питання, що приготувати такого смачного на сніданок. Дніпровська панорама пропонує неймовірну шакшуку з яєць.

В цій страві дуже багато різних овочів та спецій. Тому шакшука вийде дуже запашною та гарною на смак. Перейдемо до приготування.

Складові:

  • Яйця – 4 шт
  • Помідори – 5 шт
  • Перець болгарський червоний – 1/2 шт
  • Перець чилі свіжий – 1/2 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 3 зубчики
  • Цукор - 1 ч. ложка
  • Паприка солодка мелена - 1 год
  • Перець чорний горошком – 6 шт
  • Перець білий горошком – 5 шт
  • Коріандр, зерна – 10 шт
  • Базилік сухий – 1 ч. ложка
  • Зелень петрушки (дрібно нарізана) – 1 ч. ложка
  • Цибуля зелена (дрібно нарізана) - 1 ч.ложка
  • Сіль за смаком
  • Олія - для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Солодкий перець дрібно нарізати.
  2. Подрібнити цибулю та часник.
  3. Гострий перець очистити від насіння і подрібнити.
  4. Помідори нарізати разом із насінням.
  5. Розтерти у ступці всі спеції: два види перцю, коріандр, базилік та паприку.
  6. На розігріту сковороду налити олію, обсмажити часник і гіркий перець протягом 2-3 хвилин.
  7. Додати цибулю, болгарський перець та 1 ч.ложку цукру.
  8. Додати помідори. Тушкувати на маленькому вогні 8 хвилин, додати всі спеції та сіль.
  9. Ложкою в тушкованих овочах для кожного яйця зробити невелике заглиблення та вилити туди яйця.
  10. Продовжувати смажити шакшуку на невеликому вогні 5-6 хвилин до готовності. Яєчний білок має побіліти, а жовток повинен залишитися рідким.
  11. Перед подачею шакшуку посипати зеленню. Краще подавати на сковороді.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали, що приготувала 30 банок - не вистачило до весни. Варення з чорної смородини сподобається всій родині.