Час утеплюватися: скільки коштують ковдри на ринках та в магазинах Дніпра (фото)

Цієї зими, як і минулої, українців закликають готуватися до можливих блекаутів та стабілізаційних відключень світла - запасатися не лише ліхтариками, пауербанками та свічками, а й теплим одягом, термобілизною. Ну, і звичайно ж, зігрітися у холодній квартирі допоможуть ковдри. Всі ми пам'ятаємо, як на початку повномасштабного вторгнення, цей товар у Дніпрі було вдень з вогнем не знайти, а потреба в ковдрах була величезна - їх збирали волонтерські пункти для переселенців, відправляли бійцям на фронт. Як сьогодні справи з наявністю ковдр у магазинах та на ринках, скільки вони коштують і чи є ажіотаж навколо цього товару, з'ясовувала Дніпровська панорама.

Наявність та асортимент

Пройшовшись ринками та магазинами, вдалося з'ясувати, що ковдри нині хоч греблю гати. Причому абсолютно на будь-якого покупця: вовняні, пухо-перові, пухові, з синтепоновим наповнювачем тощо. Пухові тонкі та легкі (але при цьому неймовірно теплі). З наповнювачем з верблюжої чи овечої вовни – важче, але під ними точно не замерзнеш. Синтепонові - дуже компактні та легкі, але багато хто не любить штучний наповнювач.


У великих магазинах, таких як Епіцентр або Юск, є навіть така пропозиція - тонка важка ковдра (його вага може бути 5, 7 і 9 кг) зі спеціальними обтяжувачами (зазвичай це скляні намистини та поліестерове волокно). Як кажуть продавці, його обирають люди, яким під легкою ковдрою некомфортно спати, або ж вона здається їм холодною (нехай навіть і пухова), а також люди з підвищеною нервозністю. Виробники стверджують, що додаткова вага активізує сенсорні рецептори та дозволяє краще розслабитися.

Скільки коштують

Ціни сьогодні на цей товар абсолютно різні. Їхній розкид дуже великий. Так, в одному з магазинів мережі “Все по 5” ми знайшли полуторну синтепонову ковдру лише за 490 грн., проте консультант розповіла, що планується переоблік, і, відповідно, ціна зміниться.
У середньому вартість синтепонових ковдр починається від 950-1000 грн. Однак, треба зазначити, що у великих магазинах зараз дуже багато акцій на такий товар, тож якщо як слід вивчити пропозиції, то можна суттєво заощадити.

З вовняним наповнювачем, природно, дорожче – полуторна ковдра з овечою вовною обійдеться від 1450 грн., з верблюжою – 1600-1800.


Ціни на пухові стартують від 2000 тис. гривень, а там уже залежно від якості пуху, виробника та товщини може затягнути і на 4 тисячі, і навіть на 9000.


До речі, ціна тих найважчих ковдр “кусається” – 2250 грн. (7 кг), 2500 (9 кг) і це зі знижкою. Без акції вони обійшлися б у 3500 і 3700 грн. відповідно.
Сьогодні в магазинах є і термоковдри. Вартість їх у рази вища навіть за якісні вовняні. Так, ціна за полуторну ковдру стартує від 7 тис. грн., є варіанти і за 9 та 10 тисяч.

Чи є ажіотаж

Як розповів кореспондентові Дніпровської панорами продавець на одному з міських ринків, немає ні того, що ажіотажу, а навіть простого попиту.

Не беруть взагалі. Ні пледи, ні ковдри. Два місяці вже завезення не було, дивно, зараз саме сезон.

Яке вибрати

Звичайно, вибір залежить в першу чергу від наявності вільних коштів. Але є й нюанси, на які потрібно звертати увагу.
Так, пухові ковдри категорично не рекомендують купувати маленьким дітям, а ще астматикам.

Також раніше ми писали Мешканцям Дніпра обіцяють безплатні дрова: хто отримає першим (покроково)