Час утеплюватися: скільки коштують ковдри на ринках та в магазинах Дніпра (фото)

Цієї зими, як і минулої, українців закликають готуватися до можливих блекаутів та стабілізаційних відключень світла - запасатися не лише ліхтариками, пауербанками та свічками, а й теплим одягом, термобілизною. Ну, і звичайно ж, зігрітися у холодній квартирі допоможуть ковдри. Всі ми пам'ятаємо, як на початку повномасштабного вторгнення, цей товар у Дніпрі було вдень з вогнем не знайти, а потреба в ковдрах була величезна - їх збирали волонтерські пункти для переселенців, відправляли бійцям на фронт. Як сьогодні справи з наявністю ковдр у магазинах та на ринках, скільки вони коштують і чи є ажіотаж навколо цього товару, з'ясовувала Дніпровська панорама.

Наявність та асортимент

Пройшовшись ринками та магазинами, вдалося з'ясувати, що ковдри нині хоч греблю гати. Причому абсолютно на будь-якого покупця: вовняні, пухо-перові, пухові, з синтепоновим наповнювачем тощо. Пухові тонкі та легкі (але при цьому неймовірно теплі). З наповнювачем з верблюжої чи овечої вовни – важче, але під ними точно не замерзнеш. Синтепонові - дуже компактні та легкі, але багато хто не любить штучний наповнювач.

ціни на ковдри Дніпро
У великих магазинах, таких як Епіцентр або Юск, є навіть така пропозиція - тонка важка ковдра (його вага може бути 5, 7 і 9 кг) зі спеціальними обтяжувачами (зазвичай це скляні намистини та поліестерове волокно). Як кажуть продавці, його обирають люди, яким під легкою ковдрою некомфортно спати, або ж вона здається їм холодною (нехай навіть і пухова), а також люди з підвищеною нервозністю. Виробники стверджують, що додаткова вага активізує сенсорні рецептори та дозволяє краще розслабитися.

ціни на ковдри Дніпро

Скільки коштують

Ціни сьогодні на цей товар абсолютно різні. Їхній розкид дуже великий. Так, в одному з магазинів мережі “Все по 5” ми знайшли полуторну синтепонову ковдру лише за 490 грн., проте консультант розповіла, що планується переоблік, і, відповідно, ціна зміниться.
У середньому вартість синтепонових ковдр починається від 950-1000 грн. Однак, треба зазначити, що у великих магазинах зараз дуже багато акцій на такий товар, тож якщо як слід вивчити пропозиції, то можна суттєво заощадити.

ціни на ковдри Дніпро

З вовняним наповнювачем, природно, дорожче – полуторна ковдра з овечою вовною обійдеться від 1450 грн., з верблюжою – 1600-1800.

ціни на ковдри Дніпро
Ціни на пухові стартують від 2000 тис. гривень, а там уже залежно від якості пуху, виробника та товщини може затягнути і на 4 тисячі, і навіть на 9000.

ціни на ковдри Дніпро
До речі, ціна тих найважчих ковдр “кусається” – 2250 грн. (7 кг), 2500 (9 кг) і це зі знижкою. Без акції вони обійшлися б у 3500 і 3700 грн. відповідно.
Сьогодні в магазинах є і термоковдри. Вартість їх у рази вища навіть за якісні вовняні. Так, ціна за полуторну ковдру стартує від 7 тис. грн., є варіанти і за 9 та 10 тисяч.

ціни на ковдри Дніпро

Чи є ажіотаж

Як розповів кореспондентові Дніпровської панорами продавець на одному з міських ринків, немає ні того, що ажіотажу, а навіть простого попиту.

Не беруть взагалі. Ні пледи, ні ковдри. Два місяці вже завезення не було, дивно, зараз саме сезон.

Яке вибрати

Звичайно, вибір залежить в першу чергу від наявності вільних коштів. Але є й нюанси, на які потрібно звертати увагу.
Так, пухові ковдри категорично не рекомендують купувати маленьким дітям, а ще астматикам.

Також раніше ми писали Мешканцям Дніпра обіцяють безплатні дрова: хто отримає першим (покроково)