Мешканцям Дніпра обіцяють безплатні дрова: хто отримає першим (покроково)

Зима цього року обіцяє бути не легкою, тому українцям варто до неї готуватися заздалегідь. Особливо це стосується опалення. Деякі категорії громадян мають право на отримання на зиму твердого палива (дрів) зі знижками різних розмірів чи безкоштовно, повідомляє Дніпровська панорама.

Хто має право на знижку:

  • члени родини загиблих – 50%;
  • учасники бойових дій (УБД) – 75%;
  • громадяни, які набули інвалідності внаслідок війни – 100%;
  • пенсіонери (які працювали педагогами, медиками та фармацевтами, спеціалістами із захисту рослин, бібліотекарами та працівниками музеїв, а також які працювали у сфері освіти культури, в державних та комунальних закладах культури) – 100%.

Варто зазначити, що українці, які належать до однієї з цих категорій, мають проживати в будинках, де немає централізованого опалення. Така допомога може застосовуватися на придбання скрапленого газу, дров, вугілля, брикетів та іншого палива для опалення будинків.

Про безплатні дрова на зиму для українців розповіла нещодавно і віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук. До цього долучаються міжнародні парнери, які вже виділили на це 2,6 млрд. грн.

За її словами, дрова на опалювальний період першими отримають українці із населених пунктів прифронтових регіонів. Їхній перелік зазначений у наказі Міністерства реінтеграції.

Серед таких осіб пріоритет зберігатиметься за найбільш уразливими категоріями населення – жінками з дітьми, маломобільними та самотніми українцями.

бирка дрова

Ті, хто не має права на отримання безкоштовних дров, матимуть змогу скористатися пільгою на придбання твердого палива. На це мають право українці, які проживають у будинках без центрального опалення та мають середньомісячний сукупний дохід сім'ї не менше розміру мінімальної заробітної плати.

Пільгу можна використовувати для придбання зрідженого газу, дров, вугілля, вугільних брикетів, побутового пального, гасу освітлювального, паливного торфу або торф'яних брикетів. Щоб отримати знижку, потрібно звернутися до структурних підрозділів із соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання.

Цієї зими все більше українців планують опалювати будинки дровами, адже це набагато надійніше, особливо зараз, коли очікуються знову відключення електроенергії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Миколаївському лісництві Петриківського лісгоспу Східного лісового офісу, ще торік у цей час за дровами до них стояли черги на декілька тижнів вперед, бо через загрозу блекауту, спричиненого обстрілами української інфраструктури російськими ворожими ракетами, запастися альтернативним паливом прагли навіть ті, в кого не було плит чи твердопаливних котлів. Цьогоріч попит на дрова дещо спав, проте в лісгоспах продовжують заготовляти їх цілий рік. Тож де та як купити дрова на Дніпропетровщині?

Раніше ми писали: Чи чекає українців газовий блекаут. В Нафтогазі розповіли важливу інформацію