Чи можна отримати безоплатну консультацію гінеколога без направлення

Чи знаєте ви, що для того, щоб відвідати гінеколога, зовсім не обов’язково мати направлення від сімейного лікаря? Існує безліч можливостей отримати якісну медичну допомогу безкоштовно. Дніпровська порадниця розповідає, як скористатися цією послугою.

Багато жінок відкладають візит до гінеколога через різні причини, одна з яких – необхідність отримати направлення. Проте, в Україні існує зручна система, яка дозволяє записатися на прийом до гінеколога без будь-яких додаткових формальностей.

Як отримати безкоштовну консультацію гінеколога?

Все, що вам потрібно зробити, це знайти медичний заклад, який має договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) за пакетом "Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах". Саме в таких закладах ви зможете отримати безкоштовну консультацію гінеколога.

Як знайти потрібний заклад?

Для цього існує зручний онлайн-сервіс – дашборд "Електронна карта місць надання послуг із медичної допомоги" (https://cutt.ly/iea6Fvz9). За допомогою цього інструменту ви зможете швидко знайти найближчу поліклініку, жіночу консультацію або діагностичний центр, де приймає гінеколог.


Як користуватися дашбордом?

Перейдіть за посиланням.
У фільтрі "Спеціалізація персоналу" оберіть "Ліка-акушер-гінеколог" або "Лікар-гінеколог дитячого та підліткового віку".
Система відобразить список медичних закладів, де ви можете отримати необхідну консультацію.

Важливо знати

Вагітність: Якщо вам потрібна консультація гінеколога з приводу спостереження вагітності, обирайте заклад, який має договір з НСЗУ "Ведення вагітності в амбулаторних умовах".
Місце проживання: Не має значення, де ви зареєстровані. Ви можете обрати будь-який медичний заклад зі списку, незалежно від місця вашого проживання.

Також раніше ми писали Агресивний і руйнує. Кому не можна їсти часник