Чим підживити кабачки: секрети багатого врожаю

Кабачки - це невибагливий овоч, який рясно плодоносить протягом усього літа. Щоб отримати щедрий урожай, важливо не лише забезпечити кабачкам належний догляд, але й правильно їх підживлювати. Підживлення кабачків рекомендовано проводити за тиждень до висадки та до того, як з’являться перші сходи. Вже під час цвітіння їх треба поливати вітамінами, оскільки саме в цій фазі рослина витрачає багато сил на формування бутонів. Про це повідомляє Дніпровська порадниця

У цій статті ми розповімо, чим підживлювати кабачки на різних етапах їхнього розвитку.

Ось кілька порад, чим підживити кабачки:

Як підживлювати кабачки?
Після першого підживлення овочі варто удобрювати ще кілька разів. Рекомендовано обирати органіку чи мінеральні компоненти, які швидко та ефективно насичують ґрунт корисними речовинами. Їх можна придбати в спеціалізованих магазинах та вносити дотримуючись інструкції.

Підготовка ґрунту:

Перед посадкою кабачків рекомендується внести в ґрунт органічні добрива, такі як компост або перегній (1-2 відра на 1 м²).

Також можна використовувати мінеральні добрива, наприклад, суперфосфат (30 г) і калійну сіль (20 г) на 1 м².

Підживлення кабачків під час вегетації:

Перша підгодівля: Проводиться через 2-3 тижні після висадки розсади.
Для цього можна використовувати розчин сечовини (20 г) або коров'ячого гною (1:10) на 10 л води.

Друга підгодівля: Проводиться під час цвітіння.
Рекомендується використовувати комплексні мінеральні добрива, такі як нітрофоска (30 г) або аміачна селітра (20 г) на 10 л води.

Третя підгодівля: Проводиться під час плодоношення.
Для цього можна використовувати суперфосфат (30 г) і калійну сіль (20 г) на 10 л води.

Підживлення кабачків. Спробуйте народні методи

Йод. Для розчину потрібно 40 крапель речовини розвести в 10 літрах води. Отримане добриво вноситься під корінь. Таке підживлення потрібне в період цвітіння.


Дріжджі. До 0,5 літрів води додайте 100 грамів дріжджів та дайте добу настоятися. Після цього отриману суміш розведіть у відрі води та поливайте рослину під корінь.

Цукровий сироп. Для приготування вам знадобиться 0,5 кілограмів цукру та 1 літр води. У розчин додайте олію конюшини чи гречки. Готовим розчином можна обприскувати рослини. Запах від цього підживлення приваблює бджіл та покращить запилення.

Цибулеве лушпиння. Спочатку відваріть лушпиння цибулі. Отриману рідину треба процідити та розбавити водою. Цей настій застосовують для позакореневого підживлення.

Борна кислота. А от це добриво здатне добре вплинути на синтез азоту в ґрунтів. Розведіть 2 грами борної кислоти в 10 літрах води. На 1 квадратний метр вам знадобиться 1 літр такого підживлення.

Важливо:

Не рекомендується перегодовувати кабачки, адже це може призвести до надмірного наростання зеленої маси на шкоду плодоношенню.
Під час підгодівлі важливо дотримуватися інструкції, зазначеної на упаковці добрив.
Перед поливом ґрунт рекомендується розпушувати, щоб до коренів кабачків надходило більше кисню.
Дотримуючись цих простих правил, ви зможете отримати рясний урожай кабачків, які порадують вас своїм чудовим смаком і користю.

Нагадаємо, раніше ми писали

Секрети багатого врожаю томатів: які рослини садити поруч