Чиста плита за лічені хвилини: як прибрати столітній жир з решіток газової плити

Очищення плити від жиру - це не найприємніша справа для господинь. Особливо важко боротися з застарілим жиром, який накопичується на решітках. Але є один простий і ефективний спосіб, який допоможе вам швидко і без проблем привести плиту в порядок. Про це розповість Дніпровська порадниця.

Досить багато способів очищення решіток пропонує застосування нашатирного спирту. Але це спосіб тривалий та вимагає ретельного провітрювання або робити це необхідно на свіжому повітрі. Цікавим варіантом полегшити задачу поділилися досвідчені господині. Він займає мало часу та призводить до відмінного результату.

Такий чудовий лайфхак допоможе впоратися навіть з застарілим жиром, який покриває решітки у кілька шарів. Перед тим, як розпочинати виконання решітки необхідно добре прожарити на вогні. Ввімкніть витяжку та проводьте над вогнем решітки, доки вони не стануть гарячими.

Процес виконання:

Налийте гарячу воду у високе металеве відро.
Додайте 2-4 ст.л прального порошку з відбілювачем у воду. Краще брати дорожчий засіб, для ефективного результату.
Помістіть грати у воду та закрийте кришкою, щоб довше остигала та розм'якшила жир.
Як вода повністю охолоне, дістаньте грати і ретельно потріть металевою щіткою чи губкою. Весь наліт відчиститься без зайвих зусиль.
Промийте грати чистою водою, витріть сухою ганчіркою чи рушником і покладіть на плиту.

печка1

Застарілий жир легко відчиститься без зайвих зусиль.

Цей спосіб можна використовувати 1 раз на 2 місяці. Це допоможе запобігти накопиченню жиру на решітках і ускладненню процесу очищення.

Тож, якщо ви хочете, щоб ваша плита завжди була чистою і блискучою, не забувайте регулярно очищати решітки за допомогою цього простого лайфхаку.

Ось кілька додаткових порад, які допоможуть вам очистити решітки газової плити:

Для того, щоб жир не встиг засохнути, очищайте решітки після кожного використання плити.
Якщо жир вже встиг засохнути, перед початком чищення розпарте решітки в гарячій воді.
Для більш ефективного чищення використовуйте губку або щітку з м'якою щетиною.
Після чищення добре промийте решітки водою і висушіть їх.
Сподіваємося, ці поради допоможуть вам зробити вашу кухню чистою та охайною.

На чистій плиті завжди приємніше готувати їжу. Витрачайте на прибирання всього 5 хвилин і кухня завжди сяятиме чистотою. Адже не обов'язково використовувати дорогі засоби, щоб досягти чудового ефекту.