Чоловік просить готувати цей десерт тричі на тиждень. Миттєвий торт за домашнім рецептом

Одним із найзнаменитіших тортів у всьому світі вважається шоколадний торт. Готувати його можна за різними рецептами. Дніпровська панорама пропонує вам зберегти та приготувати торт за цим миттєвим домашнім рецептом.

Інгредієнти для шоколадного торта

борошно - 80 г,

какао - 30 г,

розпушувач – 1 ч. л.

яйця – 3 шт,

сіль - щіпка,

цукор – 180 г,

молоко - 50 г,

олія - 50 мл.

Інгредієнти для глазурі

какао - 30 г,

цукор - 50 г,

молоко - 200 мл,

вершкове масло - 20 г.

Інгредієнти для крему

сметана - 300 г,

сирна маса або сирний сир - 100 г,

цукрова пудра – 4 ст. л.

какао – 1 ст. л.

Пропитка

молоко – 50 мл.

Приготування шоколадного торта

У глибокій мисці потрібно з'єднати борошно, какао та розпушувач. В окремій чаші збиваємо яйця, солимо, збиваємо до утворення пишної маси.

Всипаємо в отриману суміш цукровий пісок, продовжуємо збивати до розчинення піщин. Виливаємо сюди молоко та олію, і не перестаємо збивати міксером.

Ділимо сипучу суміш на 2 частини, просіюємо в яєчну масу спочатку одну частину, потім другу. Важливо, щоб при заміні тесту не утворилося грудочок.

Змащуємо форму для випікання вершковим маслом, посипаємо борошном, виливаємо бісквітне тісто.

Вирівняємо тісто по дну, випікаємо при температурі 170 градусів у духовці 35 хвилин.

Для приготування глазурі змішуємо какао з цукром у сотейнику, виливаємо у суміш молоко. На середньому вогні доводимо глазур до закипання, варимо 15 секунд, помішуючи.
Знімаємо глазур із вогню, викладаємо в гарячу масу вершкове масло, віночком збиваємо до повного розчинення.

Для приготування крему в мисці з'єднуємо сметану з сиром сирним і цукровою пудрою. Збиваємо інгредієнти до однорідної маси із занурювальним блендером. Просіюємо у сирну масу какао, перемішуємо.

Бісквіт готуємо зубочисткою по всій поверхні, поливаємо молоком.

На поверхні бісквіту викладаємо крем, розподіляємо рівним шаром. На крем через сито пропускаємо глазур, також розподіляємо рівним шаром.

Торт прибираємо в холодильник на пару годин для просочення та стабілізації.

Виходить шоколадний торт з простих продуктів. Щоб торт краще просочився, краще поставити на ніч в холодильник.

Нагадаємо, раніше ми писали

Швидкий пиріг на кефірі за 10 хвилин. Готування стане одним задоволенням