Чому не можна носити чужий одяг? Старі прикмети

Нові речі приносять людині радість і гарний настрій, а ось деякі речі навіть надягати не варто, щоб не накликати біду чи злидні у ваше життя. Здавна люди вірили у прикмети, які стосуються одягу. Про них розповідає Дніпровська панорама, посилаючись на РБК-Україна.

Одяг ваших батьків

Є думка, що кожна річ має енергетика свого господаря, яка просто так не відмивається і не "вивітрюється". Особливо сильно енергетика передається близьким родичам.

Тому, щоб не спричинити лиха і не взяти гріхи ваших батьків, краще не доношувати за ними одяг.

Речі покійників

Цей одяг може становити серйозну небезпеку. Наші пращури вірили, що вона може нашкодити здоров'ю або в житті виникатимуть серйозні неприємності.

Речі покійного краще спалювати чи передавати нужденним. Однак це правило не поширюється на фамільні коштовності – їх слід зберігати та користуватися.

Речі, пов'язані з поганим минулим та негативними спогадами

Якщо у вашій шафі є речі, які нагадують вам про негативну подію у вашому житті, краще їх позбутися. Наприклад, сукня, в якій ви сходили на невдале побачення, або штани, в яких ви впали та зламали ногу.

Речі, що викликають у вас негативні емоції, не варто носити, навіть якщо вони нові та добрі.

Монохромний одяг

Психологи кажуть, що кожен колір має певний вплив на настрій людини, допомагаючи розкриватися з різних сторін і граней.

Якщо у вашому гардеробі переважають вбрання якогось одного кольору, розбавте його іншими відтінками, не бійтеся змінюватися і ваше життя заграє новими фарбами.

Нагадаємо, раніше ми писали: Вони бігли до Дніпра під дулами автоматів. Історія сімейної пари лікарів (відео)