Чому нічний тариф коштує вдвічі дешевше. Як заощадити на електроенергії

Як заощадити гроші на електроенергії та як в цьому допомагає двозонний лічильник. Про це повідомляє Дніпровська порадниця

Користуватися електроенергією в нічний час вигідніше, ніж у денний. А зараз це ще й важливо для підтримання нашої енергосистеми, бо вночі споживання найнижче, тому електроенергії в системі достатньо.
Найбільше споживання припадає на ранок, коли запускаються підприємства, та ввечері, коли люди повертаються додому. Зараз пікові години — з 19:00 до 22:00.
Після 23:00 навпаки — спостерігається спад. Оскільки атомні станції не можуть реагувати на такі зміни та сповільнювати свою роботу, потрібно збалансувати енергосистему.
Коли ви переносите споживання на ніч, ви буквально допомагаєте розвантажити систему. Мало хто запускає пральну машину вночі, тому попит на електроенергію нижче і 1 кВт⋅год коштує вдвічі менше. Вдень все навпаки.
Щоб отримувати менші рахунки, замовте набір Розумний Watt. Двозонний лічильник з набору рахуватиме споживання окремо за денним тарифом та окремо за нічним, який коштує 1,32 грн.
Більше про набори ось тут: bit.ly/smart_watt

тариф

Нагадаємо, раніше ми писали

Як економити електроенергію: поради від YASNO, які допоможуть всім