Чому варення зацукровується. Типові помилки господинь

Смачне, ароматне варення — справжня насолода взимку. Проте, іноді, попри всі зусилля, замість апетитного десерту ми отримуємо зацукровану масу. Чому так відбувається? Зацукровування варення — поширена проблема, яка часто пов'язана з певними помилками під час його приготування. Давайте розберемося, що саме може піти не так. Детальніше розповість Дніпровська порадниця

Занадто багато цукру

Домашнє варення господині люблять додавати цукор із запасом. Цього робити не можна. Надлишки цукру відразу після охолодження почнуть кристалізуватись.

Недотримання технології приготування

Якщо перетримати варення на вогні, то зменшиться кількість рідини, сироп стане густішим, а концентрація цукру в ньому побільшає.

Тривале зберігання

Багато господарок впевнені, що домашнє варення може зберігатися вічно. Це не так. Варення бажано з’їсти за зиму, довше зберігати його не варто.

Як варити варення, щоб воно не зацукрилось

Рекомендується дотримуватися рецептури. Не можна перевищувати кількість цукру, яка вказана у рецепті.

Деякі фрукти та ягоди (наприклад, груші або солодкі яблука) містять мало кислоти. Кислота (особливо лимонна) допомагає запобігти кристалізації цукру. Якщо ви варите варення з малокислотних фруктів, додайте трохи лимонного соку або лимонної кислоти наприкінці варіння.

Наприклад, кислуваті ягоди та фрукти – смородина, вишня та ожина вимагають більшого обсягу підсолоджувача. В полуницю можна додавати менше цукру.

Варення потрібно варити до потемніння ягід. Для запобігання зацукрювання можна використовувати так званий метод переривчастого варіння – коли варення вариться тричі по 25 хвилин.

Щоб варення не зацукрилось, у страву можна додати крохмальну патоку або лимонну кислоту.

 
Звертаючи увагу на ці моменти під час приготування, ви зможете щоразу насолоджуватися ідеальним, ароматним варенням без жодного натяку на кристали!

Нагадаємо, раніше ми писали

Молода картопля зі скоринкою: секрет ідеальної страви без зайвих зусиль