Чому варто їсти багато кукурудзи влітку: відповідь дієтолога

Літо - сезон кукурудзи. Вона містить трохи білка та багато вітамінів і мінералів. Кукурудза - одна з дивин природи, оскільки вона є і зерном, і овочем, повідомляє Дніпровська порадниця. Хоча більшу частину року ми купуємо консервовану або заморожену кукурудзу, влітку ми можемо згадати, який феноменальний смак має свіжа кукурудза.

Через її подвійну функцію ви знайдете кукурудзу в більшості продуктів із супермаркету. Якщо уважно подивитися на етикетки, ви побачите, що кукурудза входить до складу пластівців, пива, крекерів, чіпсів і багато чого іншого.

Харчова цінність і користь кукурудзи для здоров'я

Солодка кукурудза - це крохмалистий овоч, у качані кукурудзи середнього розміру міститься близько 90 калорій і 20 грамів вуглеводів. Це більше калорій і вуглеводів, ніж у броколі, цвітній капусті або моркві, але ви отримуєте масу користі для здоров'я, вживаючи кукурудзу, пише видання.
Найбільша поживна перевага кукурудзи полягає в тому, що вона є чудовим джерелом лютеїну і зеаксантину, які надають зернам жовтого кольору.

Лютеїн і зеаксантин надзвичайно важливі для здоров'я очей. Вони відкладаються в сітківці, особливо в невеликій ділянці в центрі, званій макулою. Там вони поглинають синє світло, захищаючи клітини в цій частині ока від пошкоджень. Наявність достатньої кількості лютеїну і зеаксантину у вашому раціоні допомагає знизити ризик дегенерації жовтої плями - захворювання, яке призводить до втрати центрального зору.

Кукурудза також є цінним джерелом рослинного білка. Крім того, порція кукурудзи містить 2 грами клітковини. Завершують список корисних властивостей кукурудзи різноманітні вітаміни та мінерали, включно з магнієм, калієм, вітамінами групи В та вітамінами А і С.

Яка кукурудза краща: заморожена чи свіжа

Після збору кукурудзи цукор, що міститься в ній, починає перетворюватися на крохмаль, тому в ідеалі її слід з'їсти того ж дня. Щоб сповільнити процес, зберігайте кукурудзу в качанах у лушпинні та в холоді, поки не будете готові її використовувати.
В інші місяці заморожена або консервована кукурудза - чудові варіанти, але перевіряйте наявність додаткових інгредієнтів. Консервована кукурудза може містити багато натрію, а заморожена кукурудза в соусах може містити надлишок жиру і натрію.

Також раніше ми писали Кому і як диню їсти не можна. Справжнє відкриття для тих, хто любить диню