Чому варто їсти виноград щодня: 7 змін в організмі, які зміцнять ваше серце та мозок
Регулярне вживання винограду в їжу може принести користь здоров'ю як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. При цьому деякі переваги стають помітними практично відразу після того, як ви додасте виноград до свого раціону, повідомляє Дніпровська порадниця.
Ви будете краще підтримувати водний баланс
Вживання винограду сприяє підтримці водного балансу, оскільки він здебільшого складається з води і містить електроліти, такі як калій.
Ваше травлення може покращитися
Виноград - хороше джерело розчинної клітковини (яка розчиняється у воді, утворюючи гелеподібну речовину, що сповільнює травлення і сприяє росту корисних кишкових бактерій) і нерозчинної клітковини (яка не розчиняється у воді та збільшує об'єм випорожнень). Це, поряд із високим вмістом води у винограді, що сприяє просуванню їжі травною системою, допомагає запобігти здуттю живота і закрепам.
Рівень цукру в крові буде більш стабільним
Виноград не викликає різких стрибків цукру в крові завдяки вмісту клітковини. Стабільний рівень цукру в крові допомагає запобігти різким стрибкам рівня енергії та покращує настрій.
Якщо ви продовжите їсти виноград постійно протягом тривалого часу, ви відчуєте ще кілька корисних змін в організмі.
У вас буде менше запалень
Виноград містить кілька видів флавоноїдів - антиоксидантів, які можуть допомогти запобігти хронічному запаленню. Наукові дослідження показують, що дієта з високим вмістом флавоноїдів пов'язана зі зниженням ризику хронічних захворювань, таких як рак, серцево-судинні захворювання, дерматити та нейродегенеративні захворювання.
Ви зміцните здоров'я серцево-судинної системи
Одна з причин - це потужні флавоноїди. Ці флавоноїди допомагають зменшити запалення в організмі, що, своєю чергою, знижує ризик серцево-судинних захворювань.
Ви можете рідше хворіти
Вживання винограду також зміцнює імунітет. Як і цитрусові, виноград також містить вітамін С, який корисний для імунної системи.
Ви підтримуєте здоров'я мозку
Зменшення запалення означає зниження ризику нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера і Паркінсона.
Дослідження засвідчили, що ресвератрол, який міститься у винограді, знижує окислювальний стрес і корисний для здоров'я мозку.
Зелений чи червоний виноград?
Їхня користь для здоров'я практично однакова. Але одна з переваг червоного винограду перед зеленим полягає в тому, що він містить більше антиоксиданту ресвератролу, який особливо корисний для здоров'я серця.
Також раніше ми писали Чи можна їсти варені яйця після 40