Ніжна запіканка з гарбуза та яблук: простий рецепт від Євгена Клопотенка

Якщо ви хочете приготувати щось гарбузове, але щоб і легке, і смачне, запіканка з гарбуза та яблук вам точно сподобається. Виходить дуже ніжною, просто тане у роті. Однаково добре смакує з кавою або чаєм, тож можна сміливо готувати до приходу гостей, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

550 г гарбуза
2 середніх яблука
2 ст. л. цукру
10 г ванільного цукру
5 ст. л. манної крупи
2 яйця
дрібка солі
20 г масла
1 ст. л. манної крупи

Приготування

  1. Почистьте та поріжте скибками 550 г гарбуза. Викладіть у керамічну форму, накрийте фольгою та запечіть до готовності при 180 градусах протягом 25-30 хвилин. Орієнтуйтесь на свою духовку.
  2. Печений гарбуз потовчіть до стану пюре. Окремо натріть на тертку 2 чищених середніх яблука.
  3. Змішайте інгредієнти у мисці. Додайте до них 2 ст. л. цукру, 10 г ванільного цукру, 5 ст. л. манної крупи, перемішайте.
  4. Відділіть жовтки від білків 2 яєць. Жовтки вмішайте у тісто, а білки збийте з додаванням дрібки солі.
  5. Збиті білки обережно додайте у тісто, перемішайте. Змастіть керамічну форму стороною 21 см 20 г масла та присипте 1 ст. л. манної крупи.
  6. Викладіть тісто у форму для випікання та присипте зверху ще 1 ст. л. манної крупи. Випікайте запіканку протягом 50 хвилин при 180 градусах.
  7. Перед подачею охолодіть, щоб було зручніше різати. Нехай смакує!

Також раніше ми писали Ліниві хачапурі за 15 хвилин. Найсмачніший сніданок на сковороді