Ніжна запіканка з гарбуза та яблук: простий рецепт від Євгена Клопотенка
Якщо ви хочете приготувати щось гарбузове, але щоб і легке, і смачне, запіканка з гарбуза та яблук вам точно сподобається. Виходить дуже ніжною, просто тане у роті. Однаково добре смакує з кавою або чаєм, тож можна сміливо готувати до приходу гостей, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
550 г гарбуза
2 середніх яблука
2 ст. л. цукру
10 г ванільного цукру
5 ст. л. манної крупи
2 яйця
дрібка солі
20 г масла
1 ст. л. манної крупи
Приготування
- Почистьте та поріжте скибками 550 г гарбуза. Викладіть у керамічну форму, накрийте фольгою та запечіть до готовності при 180 градусах протягом 25-30 хвилин. Орієнтуйтесь на свою духовку.
- Печений гарбуз потовчіть до стану пюре. Окремо натріть на тертку 2 чищених середніх яблука.
- Змішайте інгредієнти у мисці. Додайте до них 2 ст. л. цукру, 10 г ванільного цукру, 5 ст. л. манної крупи, перемішайте.
- Відділіть жовтки від білків 2 яєць. Жовтки вмішайте у тісто, а білки збийте з додаванням дрібки солі.
- Збиті білки обережно додайте у тісто, перемішайте. Змастіть керамічну форму стороною 21 см 20 г масла та присипте 1 ст. л. манної крупи.
- Викладіть тісто у форму для випікання та присипте зверху ще 1 ст. л. манної крупи. Випікайте запіканку протягом 50 хвилин при 180 градусах.
- Перед подачею охолодіть, щоб було зручніше різати. Нехай смакує!
Також раніше ми писали Ліниві хачапурі за 15 хвилин. Найсмачніший сніданок на сковороді