Чому взимку категорично не можна ставити машину на ручник

З настанням холодів багато водіїв, залишаючи машину на стоянці, не знімають ручний гальмо. Це може призвести до серйозних проблем, які можуть коштувати вам не тільки грошей, але й часу, нервів і навіть здоров'я. Дніпровська панорама розповість важливі поради, які допоможуть водіям, особливо у таку зимню та сніжну пору.

Причина 1: замерзання троса

У холодну погоду трос ручного гальма може замерзнути. Це відбувається тому, що вода, яка потрапила в трос, замерзає і розширюється. В результаті трос може заклинити або навіть зламатися.

ручникк

Якщо трос ручного гальма замерз, ви не зможете відпустити його. Це може призвести до того, що машина почне рухатися, наприклад, якщо ви паркувалися на схилі. В результаті ви можете зіткнутися з іншим автомобілем або перешкодою, а також травмуватися.

Причина 2: ушкодження гальмівної системи

Якщо трос ручного гальма замерз, він може пошкодити гальмівну систему. Це відбувається тому, що замерзлий трос може заклинити колодки в гальмівному диску. В результаті гальма можуть перестати працювати належним чином або навіть зовсім відмовлять.

Якщо у вас відмовили гальма, ви не зможете зупинити машину. Це може призвести до аварії, в результаті якої ви можете травмуватися або загинути.

 не можна ставити машину на ручник

Причина 3: пошкодження автомобіля

Якщо трос ручного гальма замерз і зламається, він може пошкодити інші частини автомобіля. Наприклад, він може пошкодити кузов або диски.

У разі поломки троса ручного гальма вам доведеться ремонтувати автомобіль. Це може коштувати вам значних грошей і часу.

Що робити замість ручного гальма?

Замість ручного гальма взимку краще використовувати передачу. Поставте машину на першу передачу або задню, якщо ви паркуєтеся на схилі. Це допоможе запобігти ковзанню автомобіля.

Якщо ви не можете поставити машину на передачу, ви можете використовувати спеціальні упори для коліс. Вони допоможуть зафіксувати автомобіль на місці.

Якщо ви все ж таки вирішили поставити машину на ручник взимку, ось кілька порад, які допоможуть вам уникнути проблем:

Перед тим, як завести машину, перевірте, чи не замерз трос ручного гальма. Якщо трос замерз, розігрійте його феном або гарячою водою.
Не залишайте машину на стоянці на тривалий час. Якщо ви збираєтеся залишити машину на стоянці на кілька днів, краще поставте її на передачу.
Дотримуючись цих порад, ви зможете уникнути проблем з автомобілем взимку.

 не можна ставити машину на ручник

Ще кілька порад для водіїв. Що не можна робити взимку

Не залишайте машину на стоянці на узбіччі дороги. 
Якщо ви паркуєтеся на схилі, поверніть колеса в бік тротуару. Це допоможе запобігти ковзанню автомобіля.
Якщо ви паркуєтеся на небезпечному місці, наприклад, біля пішохідного переходу або на перехресті, поставте попереджувальні знаки.
Дбайте про свою безпеку і безпеку інших учасників дорожнього руху.