Чорна дата в історії Дніпра. 16 років тому сталася трагедія на Мандриківській

13 жовтня минає 16 роковин з дня вибуху газу в житловому будинку на вулиці Мандриківській, 127 у Дніпрі. 23 загиблих. Жінки, чоловіки, пенсіонери, діти, студенти, життя яких обірвалось навіки. Пошукові роботи тривали 7 діб.Завали розбирали вручну і за допомогою техніки. Через 7 діб рятувальні роботи зупинили. 19 жовтня з-під завалів дістали останню жертву. Трагедію визнали надзвичайною ситуацією державного рівня, повідомляє Дніпровська панорама.

13 жовтня 2007 року у багатоповерхівці на вулиці Мандриківській стався вибух через витік газу. В результаті третій під’їзд та перекриття будинку були повністю зруйновані, 40 квартир понівечено. Внаслідок трагедії загинуло 23 людини, ще 20 отримали травми. Наймолодшій жертві було 6 років. Постраждалими визнали ще понад 400 дніпрян.

вибух на Мандриківській в Дніпрі 2вибух на Мандриківській в Дніпрівибух на мандриківській в Дніпрі1

Газопостачальником будинку було підприємство ВАТ “Дніпрогаз”, проти посадовців організації відкрили справу за статтею “Порушення правил безпеки, що призвело до загибелі людей”. На лаву підсудних потрапило четверо представників підприємства: генеральний директор, його перший заступник, головний інженер та майстер виробничо-експлуатаційної служби.

З часом справу Ігора Іванкова, ексгендиректора підприємства, виділили в окреме провадженняя. Троє ж колишніх посадовців ВАТ “Дніпрогаз” отримали терміни 3-4 роки.

У квітні 2018 року справу проти Ігора Іванкова, ексгендиректора підприємства, закрив Заводський районний суд Запоріжжя на підставі закінчення строків давності.

Довідка

13 жовтня 2007 року у багатоповерхівці на вулиці Мандриківській стався вибух через витік газу. В результаті третій під’їзд та перекриття будинку були повністю зруйновані, 40 квартир понівечено. Внаслідок трагедії загинуло 23 людини. Наймолодшій жертві було 6 років. Потерпілими визнали ще понад 400 дніпрян.
Газопостачальником будинку було підприємство ВАТ “Дніпрогаз”, проти посадовців організації відкрили справу за статтею “Порушення правил безпеки, що призвело до загибелі людей”.

На лаву підсудних потрапило четверо представників підприємства: генеральний директор, його перший заступник, головний інженер та майстер виробничо-експлуатаційної служби.

Архівне відео, як тривали рятувальні роботи 16 років і що відомо

Нагадаємо, раніше ми писали

На Дніпропетровщині вночі і вранці були вибухи. З'явилась перша інформація