Циклон Armin покинув Україну, яку погоду чекати в Дніпрі цього тижня

У суботу й неділю потужний вітер пронісся Україною, десь наробив лиха, навіть загинули, на жаль, люди. Походження такого вітру пояснила синоптик Наталя Діденко, передає Дніпровська панорама.

карта на 30 жовтня

До нас увірвався із заходу активний циклон атлантичного походження разом із атмосферними фронтами.
А циклон, зазвичай, супроводжується опадами та сильним вітром.
Вітрова швидкість буває різною. Цього разу пориви досягали і перевищували 20 метрів за секунду. Це дуже багато і небезпечно.
Думаю, що в понеділок ми прочитаємо на сторінках нашої гідрометслужби, де і які були найбільші пориви.
Штормові пориви вітру логічні для діяльності циклону. Це - класика.
До честі синоптиків, цей сильний штормовий вітер був спрогнозований заздалегідь.
На першому скріні видно, що сильний вітер поступово зміщується і залишився на сході, північному сході України та в Карпатах. Це карта-скрін реального, на зараз, сильного вітру.
Сам циклон, який німецькі метеорологи назвали Armin, вже завтра прогнозується за межами України. Карта 2.

карта2
За словами Діденко, з понеділка в Україні вітер стихне до помірного, опади припиняться, а сам циклон опиниться далеко за кордонами нашої країни.

Нас чекає тепла спокійна неділя)
Понеділок-вівторок очікуються знову вітряними, із штормовими поривами, проте без таких потужних швидкостей. І дуже теплими, - зазначила Діденко.

Також вона додала, що понеділок в Україні опиниться під впливом східного антициклону, тому в усіх областях 30-го жовтня очікується суха погода, без опадів.

30-го жовтня в Україні знову передбачається посилення вітру, проте такої потужності, як вчора - навряд. Пориви можуть місцями досягати 15-20 метрів за секунду.
Напрямок - південно-західний.
Будьте обережними все одно.
В Україні пануватиме завтра тепла погода, впродовж дня температура повітря досягне +15+20 градусів, у південній частині +20+24 градусів.
У Києві понеділок обіцяє також теплу погоду, вдень до +18 градусів. Дощу не буде, а ось вітер знову посилиться.
Південно-західні його пориви місцями становитимуть хоча й легші, проте штормові 15-18 метрів за секунду.

Синоптик радить не хвилюватись, однак автомобілі краще не ставити поблизу дерев.

Погода від Укргідрометеоцентру

В останній день жовтня в Україні без опадів, лише на крайньому заході вдень невеликий дощ. 1 листопада вночі в західних областях, вдень в Україні, крім сходу, часом дощі.

Вітер південний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с, 31 жовтня в Карпатах пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 8-13°; вдень 15-20°, 31 жовтня у південній частині до 24°, 1 листопада в західних та північних областях 11-16°.

У столичному регіоні 31 жовтня - 1 листопада хмарно з проясненнями, без опадів, лише вдень 1 листопада часом дощ. Температура у Києві вночі 11-13°; вдень 31 жовтня 17-19°, 1 листопада 13-15°. На Київщині вночі 8-13°; вдень 31 жовтня 15-20°, 1 листопада 11-16°.

За прогнозами синоптиків, 2 листопада в Україні буде без опадів, лише вночі у східних областях, вдень на крайньому півдні невеликий дощ; 3 листопада у південних, центральних, вдень і у східних областях дощі, на решті території без опадів.

Температура вночі 3-9° тепла, 2 листопада на Лівобережжі до 13°, 3 листопада у північних та більшості центральних областей 0-6° тепла; вдень 8-13°, у південних та південно-східних, 3 листопада і в західних областях 11-17°.

У Києві та області 2-3 листопада збережеться суха погода. Температура у столиці вночі 2 листопада 6-8°, 3 листопада 3-5° тепла; вдень 10-12°. На Київщині вночі 2 листопада 3-8°, 3 листопада 0-5° тепла; вдень 8-13°.

Нагадаємо, раніше ми писали: Синичкин день. Чому сьогодні треба годувати птахів та заборонено ризикувати