Ціна шокує: в Україні рекордно подорожчав популярний овоч (у чому причина)

В Україні є дефіцит капусти нового врожаю. Ціни на неї також значно злетіли. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на EastFruit.

Так, капуста є популярним овочом, який використовують для приготування салатів, борщу та інших різноманітних страв. Проте через спекотну погоду її дозрівання сповільнилося. Це спричинило підвищення цін.

Сьогодні білокачанну капусту українські господарства пропонують по 18-25 грн/кг. У середньому це на 63% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

ціни на капусту Дніпро
Увагу українців звернули на те, що якість білокачанної капусти знизилася через поширення на полях хвороб та шкідників. Це дало змогу продавцям підвищити відпускні ціни на якісну продукцію.

Тенденцію зростання цін галузеві експерти пояснюють досить обмеженою пропозицією цієї продукції на ринку. Більшість господарств уже завершили сезон реалізації капусти ранніх сортів, тоді як пізніша продукція ще не почала надходити на ринок масово. При цьому попит на цю продукцію дуже високий, що також провокує зростання цін, – йдеться у повідомленні.

Отже, в середньому ціна на капусту в Україні вже у 2,7 раза вища, ніж за аналогічний період минулого року.

Також раніше ми писали На Дніпропетровщині діятиме заборона на вилов раків: коли саме