Ціни на картоплю вдвічі вищі, ніж торік. Скільки коштує картопля в Дніпрі

В Україні стрімко зростає попит на продовольчу картоплю. Картина на сьогоднішній день не надто сприятлива. І за прогнозами аналітиків, ситуація й надалі може повторитись. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на EastFruit.

На превеликий жаль, зростання цін учасники ринку пояснюють досить високим попитом на картоплю з боку місцевих оптових компаній та роздрібних мереж. Водночас ажіотаж у даному сегменті підігрівається чутками про нестачу якісної картоплі цього сезону.

Варто зазначити, що вітчизняні фермери пропонують картоплю на продаж по 12-18 грн/кг ($0,29-0,44/кг), що в середньому на 16% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

За словами аграріїв, зростанню темпів збуту також сприяло зниження виробництва картоплі в країні. Нагадаємо, що через аномальну посуху цього року в основних регіонах виробництва врожайність картоплі помітно знизилася. Також несприятливі погодні умови не найкраще позначилися і на якісних характеристиках.


На даний момент оптова ціна на картоплю в Україні вже в середньому вдвічі вища, ніж на початку вересня 2023 року. При цьому багато учасників ринку не прогнозують послаблення торгової активності в даному сегменті найближчим часом.

Нагадаємо, раніше ми писали

Дешевше вже не буде. Скільки коштують овочі і фрукти в Дніпрі