Цьому рецепту багато років. Найсмачніший рецепт куті. Хто пробував, усім дуже подобається
Існує безліч варіантів приготування куті. Хочемо вам розповісти дуже старий, але перевірений роками спосіб. Ця кутя подобається усім з першої ложки, хто її спробував. За цим рецептом вона виходить дуже ніжна, ароматна та смачна.
Інгредієнти:
Пшениця 400 гр.
Мак 200 гр.
Вишня 100 гр.
Журавлина 100 гр.
Чорниця 100 гр. (або будь-які сухофрукти)
Мигдаль 200 гр. (або будь-які горіхи)
Сіль 1 ч. л.
Мед
Приготування:
Пшеницю залити водою і залишити на ніч.
Тепер з пшениці воду злити і добре промити. Висипати у каструлю і залити повністю холодною водою, додати сіль та варити до кип’ятіння, приблизно 50-60 хвилин.
Мелений мак варю у воді, до того часу, поки не википить уся вода.
До сухофруктів додати кип’ячену воду. Ягоди за бажанням. Це може бути, наприклад, журавлина, чорниця і в’ялена вишня. Залишити запаритись.
Мигдаль дрібно нарізати.
Змішати усі інгредієнти.
Поливати кутю медом і подаю до столу. Ну дуже мені вона добра!