Дайте орден тому, хто готує такий пиріг. Навіть нестерпна свекруха попросить рецепт і стане кращою подругою
Готувати та експериментувати з цим пирогом вам не доведеться. Він настільки простий та смачний, що хто б його не скуштував, будуть просити добавки. А свекруха, з якою і так непрості стосунки, стане лагідною та поступливою до вас, аби ви тільки поділились рецептом.
Інгредієнти для сирного пирога:
Вершкове масло - 200 г;
Борошно - 300 г;
Розпушувач - ч.л.;
Цукор - 350 г;
Яєчний жовток – 3 шт.;
Сметана - 4 ст.л.;
Сир - 400 г;
Яйце - шт.;
Яєчний білок – 3 шт.;
Згущене молоко - 100 г.
Приготування сирного пирога:
У вершкове масло висипаємо борошно та розпушувач, замішуємо розсипчасте тісто. У тісто висипаємо 100 г цукрового піску, яєчні жовтки і сметану, перемішуємо.
Ділимо еластичне тісто на дві частини. ⅓ частину тіста кладемо в морозилку на 20 хвилин, другу частину холодильник. Не забуваємо закутати тісто у харчову плівку.
Приготуємо начинку із сиру, змішуємо його з яйцем і 100 грамами цукру, збиваємо занурювальним міксером.
Збиваємо яєчні білки міксером, поступово всипаємо 150 г цукру.
У форму для випікання кладемо пергамент, на дно викладаємо більшу частину тіста рівномірно.
Шар тіста змащуємо сирним кремом. На шар із сиру рівномірно викладаємо білковий шар.
Натираємо на верхівку пирога залишки тіста за допомогою великої тертки.
Випікаємо пиріг за 180 градусів 40 хвилин.
Як тільки пиріг випечеться, змащуємо його згущеним молоком.
Декорувати пиріг рекомендується кокосовою стружкою.