Дельфіни біля берега. У Бердянську на Азовському морі побачили справжнє диво (відео)

Через війну дельфіни у Чорному морі опинилися під загрозою вимирання та частково втекли до узбережжя Азовського, повідомляє Дніпровська панорама.

Останній місяць бердянці постійно бачать дельфінів біля берегу. Тварини граються та шукають їжу. 

Я кожного ранку ходжу на море купатись. І мені пощастило два рази плавати з дельфінами. Вони величезні і це насправді страшно. Але жодного разу тварини не напали. Я це запамʼятаю на все життя, - розповідає нам бердяночка.

Давно стільки дельфінів не було у нас. Але місцеві досвідчені рибаки кажуть, що ці чудові тварини пливуть до нас не від гарного життя. Вони часто бачать туші мертвих тварин на березі.у

Я думаю, що дельфіни біжать до нас через активну війну в Чорному морі. Усі ці радари, міни та ракети – знищують таких чутливих тварин як дельфіни. У стресі дельфіни можуть бути небезпечними для людей, - розповів нам Сергій Миколайович, спадковий рибалка з Бердянська.

За даними міністра екології України Руслана Стрільця за час повномасштабної війни у Чорному морі загинуло щонайменше тисяча дельфінів. Тіла тварин знаходили як біля узбережжя України, так і біля берегів Болгарії і Туреччини.

Деякі екологи вважають, що понад 50 тисяч чорноморських дельфінів могли загинути лише у перший рік війни. Але вчені, які брали участь у судово-медичних експертизах, обережніші в оцінках. Скільки загиблих дельфінів дрейфує в морі, достеменно невідомо.

Фахівці зазначають, що дельфіни є надважливими істотами для морської екосистеми і саме за їхньою поведінкою можна бачити її загальний стан. А він наразі є вкрай поганим.

Зазначається, що тварини вмирають від мін, забруднень від вибухових речовин, витоків палива та уламків озброєнь.

Крім того, російські військові кораблі постійно використовують акустичні сигнали сонара, які заважають дельфінам орієнтуватися у просторі, оскільки блокують їхній природний гідролокатор для ехолокації, а також викликають у тварин гострий головний біль.

Нагадаємо, раніше ми писали

Як з фільму жахів. Кирилівка на Азовському морі наче вимерла