Депутати Дніпра закликають уряд якнайшвидше погасити 85 млн грн боргу перед містом за різницю в тарифах на теплову енергію: подробиці

16 серпня 2023 року  під час 40-ї чергової сесії міськради Дніпра депутати ухвалили звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України. У документі закликають уряд виконати своє зобов’язання згідно зі спільним меморандумом з міськими головами, укладеним ще у 2021 році, а також зважаючи на дію в країні воєнного стану. Йдеться про фіксовану ціну на теплову енергію для людей, яка повинна утримуватися завдяки відшкодуванню комунальним теплопостачальникам різниці в тарифах з центрального бюджету. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міську раду.

Сесія міськради Дніпро

Протягом двох минулих опалювальних сезонів мерія Дніпра робила все необхідне, аби суми у платіжках містян не зростали. Утім, Кабмін зі свого боку не виконав взятих зобов’язань щодо компенсації заборгованості з різниці в тарифах на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення. Як наслідок - заборгованість перед міським «Теплоенерго» за перше півріччя 2023 року становить понад 85 млн грн.

"Відсутність фінансування Комунального підприємства «Теплоенерго» Дніпровської міської ради з погашення заборгованості з різниці в тарифах створює загрозливі умови для зриву підготовки, початку та проходження опалювального сезону 2023–2024 років", - зазначається у депутатському зверненні.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі перейменували ще понад 20 вулиць та провулків.