Депутати та муніципальні поліцейські організували патріотичну екскурсію для дітей Дніпра

Для підлітків, які знаходяться на обліку в ювенальній поліції Дніпропетровської області, під патронатом народного депутата Андрія Денисенка, з метою патріотичного виховання, була організована екскурсія до полку патрульної служби поліції особливого призначення ДНІПРО-1.

Екскурсію почали з вшанування пам`яті загиблих воїнів батальйону Дніпро-1, які ціною власного життя зупинили ворога на підступах до нашої області. Хлопцям показали і експозицію світлин, що зображують, який раніше вигляд мало місце розташування добровольчого батальйону Дніпро - 1. І як своїми силами, за підтримки волонтерів – змінилися умови проживання та фізичної підготовки для бійців батальйону. Підлітків запросили до музею, який бійці створили своїми руками. В цьому музеї зібрані речі, які були привезені з зони проведення АТО. Серед них є і такі, що врятували життя своїм власникам. Наприклад, військова форма, в якій боєць вийшов з Іловайського «котла» цілим та не ушкодженим.
Окрему лекцію для підлітків провів Ігор Куліковський -директор КП «Патріот». Говорили про силу духу, про віру в перемогу, і про те, що майбутнє нашої країни залежить від кожного з нас.

«Поспілкувавшись с цими хлопцями, я бачу – третина з них вже ніколи не повернеться до минулого, тобто «рецидиву» не буде. Тут вони відчули, що захист Вітчизни – це найпочесніша справа. Тому домовились про подальше спілкування», - додає Ігор Куліковський.

Окрема лекція – про бойову зброю, з якою наші солдати захищають країну. Підліткам провели й майстер клас із збирання та розбирання автомату Калашникова, гвинтівок та пістолетів. До інструктажу долучився Микита Чуркін -боєць полку Дніпро - 1. Підлітки уважно слухали інструктора, намагаючись запам`ятати послідовність дій.

«Я дуже гарно розумію цих хлопців, і розумію чому вони потрапили в складну життєву ситуацію. Бо поруч не було ні батьків, ні наставників. Я сам сирота, але мене виховав мій тренер, долучив до спорту та прищепив відчуття любові та патріотизму до своєї країни. Тому я тут. А хлопцям скажу, - тільки через спорт, волю і силу можна досягти певних результатів. А ми їм обов`язково допоможемо»,- каже Микита Чуркін.

До розмови приєднується і Катерина Гопайца - депутат Шевченківської районної у місті Дніпро ради: «Так сталося, що діти які живуть у віддалених районах нашої області, нібито знаходяться у вакуумі. Їм нічим себе зайняти, ось і виникає бажання направити свою енергію не туди, куди треба. Більшість з цих дітей з неповних сімей, або живуть у прийомних родинах. А у батьків не вистачає ні грошей, ні часу щоб привести дитину до міста та показати всі барви нормального життя. Тому ми взяли на себе відповідальність за майбутнє цих дітей».

Під час екскурсії підліткам показали і військові броньовані машини, які побували в бою. Хлопці уважно вивчали бойову техніку та слухали реальні історії з життя бійців. А потім зробили багато фото на згадку про екскурсію.

«Ви бачите з яким задоволення діти спілкуються з нами і як їм цікаво те, що відбувається навколо. Цих дітей не треба називати важкими підлітками, це діти які знаходилися певний час поза увагою дорослих. Народний депутат Андрій Денисенко, це та людина, яка по -справжньому розуміє, що ці діти, і взагалі всі діти – це перш за все наше майбутнє. І чим більше ми будемо їм приділяти уваги, виховувати в них почуття патріотизму, прищеплювати їм нашу українську культуру, тим краще буде життя в нашій рідній країні», - наголосила Надія Святун - помічник – консультант на громадських засадах народного депутата Андрія Денисенка.

А поки хлопці знайомилися з легендарним бойовим псом «Укропом», до розмови долучилася Валерія Салій - старший інспектор ювенальної первенції Дніпропетровського відділу поліції ГУ Національної поліції: « Я хочу висловити слова вдячності за те, що дійсно знаходяться люди, яким не байдужа доля таких підлітків. Я щодня працюю з такими дітьми й хочу сказати, що це дуже хороші діти. Просто їм треба трохи уваги та допомоги».

Екскурсію завершили у храмі, який побудували заради пам`яті про тих, хто віддав своє життя за наш спокій та свободу. І за тих, хто і сьогодні охороняє нашу землю.
І традиційно наприкінці екскурсії дітям подарували смачні подарунки.

Дякуємо за організацію патріотичної екскурсії :
- Народному депутату України - Андрію Денисенку;
- Помічнику – консультанту на громадських засадах народного депутата Денисенка А.С. – Надії Святун;
- Депутату Шевченківській районної ради – Катерині Гопайца;
- КП « Муніципальна поліція» Дніпровської міської ради;
- КП « Патріот»;
- ГУ національної поліції в Дніпропетровській області;
- Управлінню превентивної діяльності ГУ національної поліції в Дніпропетровській області.