Депутати та поліцейські організували для дітей квест

Близько сотні підлітків напередодні новорічних свят провели вихідні в веселій та дружній атмосфері. Протягом двох днів хлопці та дівчата зі складними долями були учасниками веселих ігрових квестів. Така благодійна акція пройшла під патронатом народного депутата України Андрія Денисенка, а також за участі громадських діячів та муніципальної поліції Дніпра.

«Ті враження, які отримали дітлахи під час гри, неможливо передати словами. Хлопці та дівчата перетворилися в справжніх героїв та суперагентів. Виконували завдання швидко та вдало. Кожен, як міг, виявляв кмітливість. І як результат на обличчі дітей знов сяє усмішка», - розповіла Надія Святун, помічник-консультант на громадських засадах народного депутата Андрія Денисенка. Щоб гра у квест-кімнатах була цікавішою та різноманітнішою, дітворі запропонували розділитися на групи. Так, кожна з груп мала змогу пройти по декілька квестів на різну тематику. З однією з груп підлітків працювала Катерина Гопайца - депутат Шевченківської районної ради.

«У більшості батьків цих дітей просто не вистачає ані часу, ані грошей, щоб дати можливість підлітку сходити з друзями до тієї ж квест-кімнати, або до іншого розважального центру. Часто діти залишаються наодинці зі своїми проблемами. У них багато вільного часу, а підліткову енергію нікуди направити. Так діти і потрапляють в складні ситуації, з яких, здавалось, і немає виходу. Таким дітям потрібна саме наша підтримка, довіра і допомога від нас, дорослих людей!» - зазначила вона. Активну участь в організації свята взяли і працівники КП «Муніципальна поліція». До того ж на правах старших друзів полісмени взяли участь у квест-грі, чим особливо зацікавили дітвору.

«Ми часто зустрічаємося з дітьми під час таких акцій. І моє враження, що вони стають більш відвертими, більш відкритими. Відчувається їх довіра до нас. Сьогодні ми дружньо грали як одна злагоджена команда. Емоцій дуже багато. Всі в захваті, а особисто я від того, як наші діти змінюються на очах», - ділиться своїми враженнями Євген Колесник, охоронець групи швидкого реагування КП «Муніципальна поліція». Такі акції для «складних» підлітків проводяться не вперше. Вже були організовані походи на футбольні матчі, поїздка на острів Хортиця.

Дякуємо за організацію благодійної акції:
- Народному депутату України Андрію Денисенко;
- Помічнику-консультанту на громадських засадах народного депутата Денисенка А. С. Надії Святун;
- Депутату Шевченківській районної ради Катерині Гопайца;
- КП « Муніципальна поліція» Дніпровської міської ради.

Окрема вдячність:
- Департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради;
- Дніпровському відділу поліції в Дніпропетровської області;
- Управлінню Державної Пенітенціарної служби України в Дніпропетровській області;
- Дніпропетровському регіональному центру професійно-технічної освіти.