Директора Сурсько-Литовського кладовища затримали на хабарі: мер Дніпра Філатов подякував правоохоронцям

Вчора Служба безпеки України сумісно з працівниками прокуратури затримали директора Сурсько-Литовського кладовища на хабарі.  Фігуранту повідомлено про підозру за статтею Кримінального кодексу України Про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, повідомляє Дніпровська панорама.

Відомо, що очільник Сурсько-Литовського кладовища вимагав від місцевого мешканця 40 тисяч грн. за одне поховання, не враховуючи офіційний платіж у розмірі 4700 грн. Очільник відмовлявся приймати заяву для виділення місця для поховання близької людини, якщо йому відмовляли в "додатковій оплаті".

директора Сурсько-Литовського кладовища у Дніпрі затримали на хабарі

Мер Дніпра Борис Філатов подякував правоохоронцям:

Хочу подякувати СБУ та прокуратурі за те, що зробили це. Ви знаєте, що від мене хороша оцінка роботі правоохоронців – рідкість. Та тут вони спрацювали відмінно. Сподіваюся, той ниций пройдисвіт відсидить своє. А взагалі за подібні цвинтарні афери я б засуджував до розстрілу. Тож дуже прошу шановних колег і далі продовжувати свої НСРД за всіма махлярами, які ошукують людей. На кладовищах і не тільки.

директора Сурсько-Литовського кладовища у Дніпрі затримали на хабарі

Варто зазначити, що дніпряни та мешканці Дніпровського району неодноразово скаржились на те, що директор цього кладовища вимагає величезні гроші за поховання. При цьому ніяких чеків про надання послуг люди не отримують.

Також раніше ми писали Танковий обстріл забрав його життя. Поблизу Вербового загинув командир відділення батальйону оперативного призначення з Дніпропетровщини