Діти просять таку смакоту: лінивий яблучний пиріг готується дуже швидко

При розмові про пиріг з яблуками, відразу згадуємо шарлотку. Але є рецепт кращій за популярну шарлотку та ще й скоріший. Його й називають тому лінивим. Однак, все ж треба постаратися, щоб дотриматися рецепту, повідомляє Дніпровська панорама.

На перший погляд здається, що неможливо приготувати яблучний пиріг інакше. Усі рецепти мають бути схожі один на одного.
Проте, з кулінарного досвіду, можна дійти невтішного висновку, що пироги в усіх народів різні. Наприклад, у Європі та Америці готують відкриті пироги та додають у начинку додатково то сири, то креми.

У нашій країні яблучні пироги не мають вишукувань. Однак, все одно виходять смачними та ароматними.

Інгредієнти для яблучного пирога:

  • яйця - 3 шт.;
  • цукрова пудра - ч. л.;
  • сіль - ¼ ч. л.;
  • родзинки - 80 г;
  • цукор - 100 г;
  • лимонний сік - ½ лимона;
  • ванільний цукор - 10 г;
  • яблуко - 450 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • розпушувач - 8 г;
  • борошно - 300 г.

Приготування яблучного пирога

- У миску з яйцями висипаємо сіль, збиваємо віночком чи міксером до утворення білої пишної маси. У цю масу висипаємо класичний і ванільний цукор, перемішуємо до розчинення піщин.

- Розтоплюємо та охолоджуємо вершкове масло, виливаємо в яєчну масу. З'єднуємо борошно з розпушувачем, просіємо частинами яєчну суміш.

- Замішуємо густе та липке тісто.

- Яблука очищаємо від насіннєвих коробочок, нарізаємо маленькими кубиками та відправляємо у миску до тіста. Заздалегідь промиті і висушені родзинки теж викладаємо в тісто, ретельно перемішуємо.


Застилаємо лист пергаментом, змащуємо рослинним маслом. Викладаємо на поверхню тісто, розподіляємо по дну.

У духовці за 180 градусів випікаємо пиріг 25 хвилин.

Раніше ми писали про: Бісквіт, начинка, морозилка. Готуємо неймовірно смачний торт за 5 хвилин (фото)