Діти просять таку смакоту: лінивий яблучний пиріг готується дуже швидко
При розмові про пиріг з яблуками, відразу згадуємо шарлотку. Але є рецепт кращій за популярну шарлотку та ще й скоріший. Його й називають тому лінивим. Однак, все ж треба постаратися, щоб дотриматися рецепту, повідомляє Дніпровська панорама.
На перший погляд здається, що неможливо приготувати яблучний пиріг інакше. Усі рецепти мають бути схожі один на одного.
Проте, з кулінарного досвіду, можна дійти невтішного висновку, що пироги в усіх народів різні. Наприклад, у Європі та Америці готують відкриті пироги та додають у начинку додатково то сири, то креми.
У нашій країні яблучні пироги не мають вишукувань. Однак, все одно виходять смачними та ароматними.
Інгредієнти для яблучного пирога:
- яйця - 3 шт.;
- цукрова пудра - ч. л.;
- сіль - ¼ ч. л.;
- родзинки - 80 г;
- цукор - 100 г;
- лимонний сік - ½ лимона;
- ванільний цукор - 10 г;
- яблуко - 450 г;
- вершкове масло - 100 г;
- розпушувач - 8 г;
- борошно - 300 г.
Приготування яблучного пирога
- У миску з яйцями висипаємо сіль, збиваємо віночком чи міксером до утворення білої пишної маси. У цю масу висипаємо класичний і ванільний цукор, перемішуємо до розчинення піщин.
- Розтоплюємо та охолоджуємо вершкове масло, виливаємо в яєчну масу. З'єднуємо борошно з розпушувачем, просіємо частинами яєчну суміш.
- Замішуємо густе та липке тісто.
- Яблука очищаємо від насіннєвих коробочок, нарізаємо маленькими кубиками та відправляємо у миску до тіста. Заздалегідь промиті і висушені родзинки теж викладаємо в тісто, ретельно перемішуємо.
Застилаємо лист пергаментом, змащуємо рослинним маслом. Викладаємо на поверхню тісто, розподіляємо по дну.
У духовці за 180 градусів випікаємо пиріг 25 хвилин.
Раніше ми писали про: Бісквіт, начинка, морозилка. Готуємо неймовірно смачний торт за 5 хвилин (фото)