Холодний травень у Дніпрі: синоптики звинувачують антициклон (мапа)

Третій місяць весни, очевидно, так і пройде в очікуванні тепла. Синоптики не тішать прогнозами, передає Дніпровська панорама з посиланням на сайт Метеопрог.

Синоптик Ігор Кібальчич вважає, що складаються цілком очевидні передумови для прохолодного місцями холодного травня в Україні. Середньомісячна температура очікується на 1 – 3 °С нижче за кліматичну норму; у західних областях та у Криму близько норми.

В цьому синоптики звинувачують скандинавський антициклон, у центрі якого опинилася Україна.

антициклон

Найхолодніші дні прогнозуються з 5 до 15 травня. Кількість опадів загалом за місяць коливатиметься біля норми, місцями може випасти більше за норму на 20 – 50%. Помітно збільшиться внесок конвективних опадів, які зазвичай мають більш локальний характер і мають суттєві відмінності в інтенсивності, - пише синоптик.

Стане більше днів із грозами та іншими небезпечними явищами, пов'язаними з конвекцією (град, шквали). У режимі вітру частіше спостерігатиметься перенесення повітря з півночі та північного заходу у першій половині місяця та змінних напрямків у другій половині травня.

Синоптик Наталка Діденко між тим надає космічну світлину з безхмарним небом над Україною.

космічна світлина

Температура повітря в Україні протягом дня середи досягатиме +14+22 градусів, у західних областях почнеться її зниження, місцями до +12+15 градусів - пише синоптик Діденко.

Раніше ми писали про: Змії у Дніпрі: у місті справжнє нашестя плазунів (Відео)