Дніпро безкоштовно отримав чергову партію комунальної техніки завдяки співпраці з урядом Японії

Дніпро продовжує отримувати техніку від Японії, перелік якої мер Борис Філатов анонсував після проведених у цій країні перемовин. Нині до міста прибули ще п'ять колісних та гусеничних екскаваторів і екскаваторів-навантажувачів Hitachi та Komatsu, повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на міську раду.

Серед них і установка для демонтажних робіт з виносною стрілою 24 метри та гідравлічними ножицями.

Ми отримуватимемо ще і ще додаткову техніку. Це дуже потужна допомога. В Україні, мабуть, немає громади, яка б безкоштовно отримувала від уряду Японії такий обсяг комунальної техніки — просто на мільйони доларів, — підкреслив Борис Філатов.

Він також подякував уряду та народу Японії, а також Японському агентству міжнародного співробітництва (JICA) за цю підтримку.

Отримана техніка дуже помічна, зокрема, під час розбору завалів. Вона збирає та вивозить будівельне сміття, що лишається на місцях ворожих обстрілів.

Водночас раніше завдяки співпраці з урядом Японії Дніпро вже отримав чималу кількість генераторів, а також ще низку спецмашин. Крім цього, у квітні Філатов уклав угоду із другим за потужністю мегаполісом Японії — містом Осака — про сприяння повоєнному відновленню Дніпра.

Також раніше ми писали У Дніпрі безкоштовно навчають керування різними дронами та тактики бою: як долучитись