Дніпро приймає Кубок України з вітрильного спорту вперше після початку повномасштабної війни (Фото)

Дніпро приймає Кубок України з вітрильного спорту в олімпійських класах вперше після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Мер Дніпра Борис Філатов назвав це знаковою подією, адже до цього водний простір був закритий для спортсменів. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міськраду.

0x0 (9)

"Попри всі жахи війни, життя триває, бо воно непереборне. Вже багато десятиліть Дніпро є столицею водних видів спорту. Тому зараз ми продовжуємо ці традиції. Ми і далі будемо працювати. Спортивні школи вже відкрили. Із вересня будемо відкривати музичні та художні школи", - сказав мер Дніпра Борис Філатов.

Міський голова також подякував голові Дніпропетровської ОВА Сергію Лисаку за сприяння у питанні відкриття акваторії для чемпіонату.

Зі свого боку, очільник Дніпропетровської військової адміністрації додав, що завдяки надзусиллям Сил Оборони на фронті, місто і область мають змогу проводити такі заходи, як цей.

0x0 (10)

"Впевнений в тому, що в подальшому ми будемо розвивати ці напрямки. Будемо здобувати нові перемоги - не тільки на рівні України, а й міжнародних змагань", - повідомив Сергій Лисак.

Нині за Кубок України у Дніпрі конкурують 40 найсильніших спортсменів з пʼяти областей та столиці.

Дніпровський спортсмен Єгор Самарін тренується вже 12 років. Каже, що навіть попри війну він із командою докладає всіх зусиль, аби не полишати свій спорт і популяризувати його в країні.

0x0 (13)

"Нарешті ми дочекалися. Тому що це перші і одні з найголовніших змагань цього року.  Минулий рік ми майже повністю пропустили. Цього року ми в новому екіпажі почали тренуватися. І доволі непогано почали показувати результати. Потроху повертаємося в форму", - розповів спортсмен з Дніпра.

Змагання проводитимуть з дотриманням норм безпеки - зокрема обов’язковим реагуванням на сигнали повітряної тривоги.

0x0 (11)

Спортсмен Кирило Довгов приїхав на першість до Дніпра з Запоріжжя та поділився враженнями:

"Ми дуже раді, що ми тут знаходимося. Що ми маємо змогу тренуватись та змагатися. Очікування - провести гарно всі перегони. Але головне - мирного неба та перемоги".

0x0 (14)