Дніпро вперше придбав ЗСУ відомі вантажівки Mercedes Unimog та доправив дрони і техніку

Щотижня Дніпро системно доправляє Силам оборони нові партії автівок та техніки на десятки мільйонів гривень. За майже два роки великої війни місто стало беззаперечним лідером у допомозі військовим на передовій — адже швидко та в достатній кількості купує все, що вони замовляють, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на міську раду.

допомога ЗСУ Дніпро

Це вже стало постійною допомогою від міста. Не лише на Новий рік. У нас є спілкування тет-а-тет. Можемо в складний момент зателефонувати і попросити. Відмов ще не було. Тому в нас уже склалися теплі відносини — військові та місто, — зауважує український оборонець Юрій.

Тож нині захисники забирають більше ніж сотню дронів — з тепловізорами та затребувані FPV-моделі.

допомога ЗСУ Дніпро

Він (FPV-дрон, — ред.) залітає туди, куди не можуть влучити артилерійські снаряди. Дуже потрібна річ — максимально. Точні удари можемо завдавати по живій ворожій силі, техніці на ходу, перерізати логістику, — пояснює боєць Сергій.

допомога ЗСУ Дніпро

Крім цього, до партії увійшло ще загалом близько сотні одиниць допоміжного устаткування. Це портативний анти-FPV для ворожих безпілотників, акумулятори для дронів, монокуляри, відеокамери, ноутбуки, планшети та інше комп’ютерне приладдя. Також військові отримали майже півтора десятка пікапів та вантажівок різного типу. Серед них уперше — моделі Mercedes Unimog, що відомі своєю високою прохідністю та витривалістю до навантажень.

допомога ЗСУ Дніпро

Сьогодні прийшли нові вантажівки — які ми не купували раніше. Будемо дивитися, і спілкуватимемося з хлопцями щодо того, як ці машини працюють. Також віддали дрони — зокрема, на Авдіївський напрямок для 110-ї бригади. Працюватимемо далі. У 2024 році допомагатимемо як завжди допомагали, — наголосив міський голова Дніпра Борис Філатов.

Також раніше ми писали 150 комплексних обідів щодня: як EVA підтримує поранених військових у Дніпрі