Дніпропетровській обласний інтернат звинуватили в жорстокому поводженні з дітьми: чи відповідає все дійсності (Відео)

На днях на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Омбудсмана Дмитра Лубінця з'явилася стаття з назвою "Антисанітарія, таргани в харчоблоці та відсутність укриття". У тексті йшлося про те, що у Дніпропетровському обласному дитячому будинку-інтернаті, який розташований на вулиці Надії Алексєєнко, виявили кричущі порушення. Журналісти "Дніпра Оперативного" побували у спеціалізованому закладі для того, щоб поспілкуватися з його співробітниками та вихованцями, та з'ясувати, на скільки написане відповідає дійсності. Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

Цей дитячий будинок-інтернат – комунальний навчальний заклад Дніпропетровської обласної ради для дітей з обмеженими можливостями. Журналісти особисто поспілкувалися з його директором Валентиною Булгаковою, щоб дізнатися, що саме вона думає щодо результатів інспекції, проведеної представниками Омбудсмена Верховної Ради.

Директорка ділиться, що під час інспекції уповноважений перевіряючий метушився, агресивно розмовляв із персоналом і не хотів вислуховувати жодних аргументів співробітників. А побачивши результати цієї перевірки – прийшла у справжній шок.

У висновках перевірки уповноважених осіб Омбудсмена Верховної  Верховної Ради України з прав людини зазначено - діти були зв’язані  без будь-яких підстав. А також у тексті написано, що були виявлені інші випадки застосування до вихованців фізичного обмеження. Проте, як каже дитячий невролог інтернату Наталія, підстави тимчасово обмежувати дитину в русі все ж таки були. Але, як стверджує Наталія, представник Омбудсмана не хотів слухати всі ці аргументи під час проведення інспекції.

Адміністрація Дніпропетровського дитячого будинку-інтернату провела для журналістів екскурсію учбовим закладом. Вони на власні очі не побачили жодних санітарних порушень. Їм також вдалося поспілкуватися з вихованцями дитячого інтернату.

Більше подробиць - дивіться у відеосюжеті:

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі працює міська програма соцзахисту.