Що це може бути. На вулиці Дніпра знайшли тумбу, якій понад сотні років (фото)

У Дніпрі мешканців міста зацікавила гранітна тумба, що стоїть біля будинку дореволюційної забудови на вулиці Антоновича, 49. Пост про цю тумбу у соцмережах підняв на поверхню справжню детективну історію. Про це повідомляє Дніпровська панорама

Вул. Антоновича (Свердлова) 49. Будинок дореволюційний. На розі стоїть така ось гранітна тумба. Хто знає чи здогадається, що це? Залишки огорожі? Але в щільну стіну будинку? Загадка, - написав у соцмережі мешканець Дніпра.

У коментарях люди припускають, що це може бути старовинна конов'язь, водопроводная колонка чи каретна тумба, яки  ставили щоб карета не оббивала кути будинку.

Цей будинок належав купцю Коробочкіну. Він в ньому зробив першу архітектурну школу у нашому місті. Раніше було три тумби, дві вкрали. Там ще був старовинний паркан який отгорожував теріторію приватного особняка, - написала у коментарях дніпрянка.

В іншому коментарі розповіли, що цю тумбу колись вкрали від іншого старовинного будинку. 

Ця тумба стоїть там недавно, років 20. Раніше вона стояла біля будинку по вул.Савченко №26. Коли ремонтували приватний будинок біля неї, цю тумбу перетянули (вкрали), - додає ще один дніпрянин.

Також є припущення, що це частина огорожі.

100 років пройшло, а вже такі суперечки, для чого це було. Уявляєте, наскільки далекі наші уявлення від дійсності про знахідки тисячолітньої давності! Більше здогадів та домислів, ніж історичних фактів, - поділився думкою ще один користувач соцмережі.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі на відео потрапила незвична зустріч вуличного кота з мишею.