Що це може бути. На вулиці Дніпра знайшли тумбу, якій понад сотні років (фото)

У Дніпрі мешканців міста зацікавила гранітна тумба, що стоїть біля будинку дореволюційної забудови на вулиці Антоновича, 49. Пост про цю тумбу у соцмережах підняв на поверхню справжню детективну історію. Про це повідомляє Дніпровська панорама

старовинний будинок у Дніпрістаровинна тумба у Дніпріпост про старовинну тумбу у Дніпрі

Вул. Антоновича (Свердлова) 49. Будинок дореволюційний. На розі стоїть така ось гранітна тумба. Хто знає чи здогадається, що це? Залишки огорожі? Але в щільну стіну будинку? Загадка, - написав у соцмережі мешканець Дніпра.

У коментарях люди припускають, що це може бути старовинна конов'язь, водопроводная колонка чи каретна тумба, яки  ставили щоб карета не оббивала кути будинку.

Цей будинок належав купцю Коробочкіну. Він в ньому зробив першу архітектурну школу у нашому місті. Раніше було три тумби, дві вкрали. Там ще був старовинний паркан який отгорожував теріторію приватного особняка, - написала у коментарях дніпрянка.

В іншому коментарі розповіли, що цю тумбу колись вкрали від іншого старовинного будинку. 

Ця тумба стоїть там недавно, років 20. Раніше вона стояла біля будинку по вул.Савченко №26. Коли ремонтували приватний будинок біля неї, цю тумбу перетянули (вкрали), - додає ще один дніпрянин.

Також є припущення, що це частина огорожі.

100 років пройшло, а вже такі суперечки, для чого це було. Уявляєте, наскільки далекі наші уявлення від дійсності про знахідки тисячолітньої давності! Більше здогадів та домислів, ніж історичних фактів, - поділився думкою ще один користувач соцмережі.

коментарі до постукоментарі до посту 1

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі на відео потрапила незвична зустріч вуличного кота з мишею.