До одного з районів Дніпропетровщини заборонили ввозити м'ясо: причина

На територію Кам'янського району на Дніпропетровщині заборонили ввозити м’ясо. Причиною став осередок африканської чуми свиней у сусідній Кіровоградській області, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Кам'янську міську раду.

На приватному підприємстві “Андвікс”, де виявили хворих свиней, запровадили карантин на 40 днів. Крім того, вживаються організаційні заходи з ліквідації та недопущення поширення вірусу африканської чуми свиней. Для цього ліквідують понад 500 голів тварин.

Наразі питання про вилучення худоби у населення не стоїть. Під наглядом знаходиться лише карантинна захисна зона 3 км, якою, на даний час, є лише територія підприємства.

З метою недопущення занесення збудника АЧС, на територію Кам’янського району обмежується ввезення:

  • домашніх свиней та диких кабанів;
  • генетичного матеріалу, продуктів від них;
  • сирого м’яса та всіх видів м’ясних продуктів, отриманих від домашніх свиней і диких кабанів, які не піддавались обробленню, що гарантує знешкодження вірусу АЧС;
  • продуктів тваринного походження (зі свиней), призначених для годівлі тварин або для використання у сільськогосподарських та промислових цілях, у фармацевтичних або хірургічних цілях, патологічного матеріалу і біологічних продуктів (зі свиней).

У разі підозри захворювання тварин на АЧС терміново звертайтеся до державних лікарень ветеринарної медицини та повідомляйте у Кам’янське районне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за телефоном: 050-050-6965.

Нагадаємо, раніше ми писали: Рани заживають довго і болісно. На Дніпропетровщині щуки кусають рибаків та приманки (фото)